Clujeanul Vasile Dâncu a vândut IRES. Cui i l-a dat

Clujeanul Vasile Dâncu a vândut IRES. Cui i l-a dat
Sociologul clujean Vasile Dâncu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice, şi-a vândut firma sa, Institutul Român de Evaluare şi Strategie (IRES), cu o săptămână înainte de a fi anunţată componenţa Guvernului Cioloş.

În calitate de asociat unic al IRES, Dâncu a decis în data de 9 noiembrie să cedeze integral participația la această companie omului de afaceri clujean Ovidiu Turcu și fostului său colaborator de la institutul de sondare a opiniei publice Cornel Hirian, care este și administrator al firmei IRES SRL, informează publicaţia profit.ro.

Decizia a fost luată cu aproximativ o săptămână înainte de anunţarea oficială a noului Guvern,  în care Dâncu ocupă două funcţii importante, eveniment petrecut în 15 noiembrie.

"Subsemnatul Vasile Dâncu voi ceda domnului Turcu Iacob Ovidiu (...) și domnului Hirian Cornel (...), prin contract de cesiune semnat la o dată ulterioară celei la care se adoptă prezenta, cele 20 de părți sociale (...) pe care le dețin la SC Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (I.R.E.S.) SRL, la o valoare și în condițiile specificate în contractul de cesiune", se stipulează în documentul care consființește tranzacția, publicat de clujust.ro.

Potrivit documentului citat, Ovidiu Turcu și Cornel Hirian urmează să devină asociați ai IRES după îndeplinirea tuturor formalităților legale legate de înregistrarea la organele competente a transferului de părți sociale.

Ultimele date de la Registrul Comerțului arată că, deocamdată, vicepremierul Vasile Dâncu controlează în continuare IRES, în proporție de 100%.

Ovidiu Turcu, acţionar majoritar la Dacia Service Cluj Feleacu, apare în ediția 2014 a topului Forbes pe locul 346, cu o avere de 8 milioane de euro. În 2010, însă, averea sa era estimată la 24-25 milioane euro.

Vasile Dâncu a înființat IRES în 2009, după ce, în 1994, a fondat un alt institut de sondare a opiniei publice, Metro Media Transilvania.

Comenteaza