Clujeni, despre minora de 17 ani VIOLATĂ în gara din Câmpia Turzii: „Ce căuta fata singură pe acolo la ora aia?” / 75% dintre agresiunile sexuale din România, soluționate prin... clasare

Clujeni, despre minora de 17 ani VIOLATĂ în gara din Câmpia Turzii: „Ce căuta fata singură pe acolo la ora aia?” / 75% dintre agresiunile sexuale din România, soluționate prin... clasare
| Foto: stirileprotv.ro

Un jurnalist de la publicaţia TurdaNews prezintă cea mai mare dilemă a oamenilor pe internet după ce au citit știrea despre adolescenta de 17 ani care a fost violată în gara din Câmpia Turzii. 

„Trist dar oare ce căuta această fata în gara cu un grup de drogați? (...) poate așa va deschide ochii si va renunța la acest anturaj”, „Sa fim seriosi ce cauta minora noaptea singura?!”, au scris unii clujeni cu privire la violul din care a avut loc în gara din Câmpia Turzii. 

Unii s-au indignat deoarece fata este numită în presă "minoră", când alte fete au copii la vârsta de 17 ani. Interesant e că legea este aceea care îi numeşte aşa şi ar trebui să îi apere în mod diferit şi cu precădere pe cei din societate care încă nu au împlinit vârsta de 18 ani.

Dar comentariile arată că până şi societatea clujeană, care are pretenţii pe scara evoluţiei gândeşte uneori pe dos. Pe româneşte spus: dă vina pe victimă. „Cu ce era îmbrăcată?”, „da ce căuta acolo?”, „părinții unde erau?”, „poliția locală nu-și face treaba”. TurdaNews arată cum acele cometarii absurde au înlocuit empatia față de victimă cu o învinovăţire a acesteia. 

Se pare că adolescenta se deplasa la o zi de naștere, iar ruta respectivă este folosită drept „scurtătură” pentru cei care vin din cartierul Șarât. O acțiune perfect normală. Părinții unde erau? Câți adolescenţi mai umblă pe stradă cu părinții la vârsta de 17 ani? Iar străzile ar trebuie să fie sigure la orice oră din zi și din noapte, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Violatorul a fost prins, dar oamenii vor şi să se facă dreptate. Şansele ca violatorul să fie pedepsit așa cum trebuie sunt destul de mici. De ce? Pentru că anul trecut în România au fost înregistrate nu mai puțin de 1.773 de violuri și 829 agresiuni sexuale, dintre care 75% au fost soluționate prin clasare. Iar dintre cei închişi câţi au fost apoi eliberaţi pentru „bună purtare”?

Citeşte şi: Cine este violatorul din gara din Câmpia Turzii! Bărbatul a fost prins de autorități

Comenteaza