Clujeni nemulţumiţi de mutarea staţiei de tramvai

Clujeni nemulţumiţi de mutarea staţiei de tramvai
Cetăţenii care locuiesc pe Splaiul Independenţei şi în cartierul Plopilor sunt nemulţumiţi de noua amplasare a staţiilor de tramvai: acestea au fost mutate spre stadionul Cluj Arena şi pentru a ajunge la ele trebuie să traverseze două sau trei străzi semaforizate.

Eugen Bogdan este unul dintre clujenii aflaţi în această situaţie şi s-a plâns pe portalul domnuleprimar.ro de situaţia creată. "Suntem contrariaţi de mutarea staţiilor de tramvai din vechiul amplasament", spune el. "Vă rugăm să analizaţi cu responsabilitate şi detaşare căror persoane le este mai favorabilă această mutare - celor care vor veni la spectacole sau locatarilor, care sunt nevoiţi zilnic să parcurgă trei treceri pietonale, din care două semaforizate". Majoritatea persoanelor care locuiesc în zonă sunt în vârstă, pentru care deplasarea este o grea problemă, spune Bogdan.

În primele zile după darea în folosinţă a liniei de tramvai modernizate, clujenii nu ştiau că staţia a fost mutată şi aşteptau, fără nici un rezultat, să urce în tramvai din staţia de pe Splaiul Independenţei, unde tramvaiul nu mai opreşte însă. "Asta a fost poziţia domnilor arhitecţi şi a comisiei de urbanism", a declarat directorul regiei locale de transport, Liviu Neag. "În urmă cu doi ani a fost analizată oportunitatea înfiinţării acestei staţii pentru stadion şi sala polivalentă, s-a acceptat că e cea mai bună soluţie. S-a făcut şi un fel de studiu, foarte mulţi dintre cei care erau interesaţi de problemă au spus că cea mai potrivită zonă pentru staţie ar fi zona Cluj Arena. Eu cred că e o soluţie bună, e o problemă de 50-100 de metri", a adăugat Neag. Întrebat dacă poate fi utilizată şi vechea staţie cel puţin o perioadă de tranzit, Neag spune că ideea nu e una bună: "Nu se poate păstra actuala staţie. E păcat să ne expunem, pentru că şoferii clujeni s-au dezobişnuit de tramvai, foarte multă lume uită că există şi tramvaiul, iar cum nu face zgomot, riscăm accidente". Primarul interimar Radu Moisin şi purtătorul de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu, nu au putut fi contactaţi pentru a explica motivul mutării staţiei.

 

 

Etichete
Comenteaza