Clujeni prinși la volan beți și fără permis de conducere. Alcoolemie uriașă în cazul unui șofer de 67 de ani

Clujeni prinși la volan beți și fără permis de conducere. Alcoolemie uriașă în cazul unui șofer de 67 de ani
| Foto: Arhiva / stiripiatraneamt.ro

Mai mulți șoferi clujeni au fost depistați, la începutul lunii martie, beți la volan sau fără permis de conducere. Unul dintre aceștia a avut o alcoolemie foarte mare, iar polițiștii l-au reținut imediat.

Polițiștii clujeni au efectuat mai multe controale, în perioada 7-9 martie 2023, pe raza județului Cluj, pentru depistarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului.

Poliția din Câmpia Turzii a oprit, în data de 7 martie, în jurul orei 15:40, un bărbat care se deplasa cu mașina pe strada Măcieșului.

Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, din Cluj-Napoca, a fost testat cu aparatul etilotest. Spre surprinderea polițiștilor, rezultatul a indicat o concentrație de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Totodată, polițiștii din Huedin au oprit în trafic, în aceeași zi, un bărbat de 32 de ani din comuna Aghireșu, care conducea un autoturism pe DC140A, pe raza localității Băgara. Acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Un alt șofer a fost oprit de polițiștii clujeni, în data de 9 martie, în jurul orei 01:10, în timp ce se deplasa cu mașina pe strada Traian Grozăvescu din Cluj-Napoca.

„Testarea acestuia cu aparatul etilotest a rezultat pozitivă, fiind indicată concentrația de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei”, a transmis IPJ Cluj.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Comenteaza