Clujenii asaltează Urgenţele pentru nimicuri VIDEO

Clujenii asaltează Urgenţele pentru nimicuri VIDEO
Clujenii preferă, în continuare, să apeleze la serviciile de urgenţă, chiar dacă afecţiunile de care suferă nu sunt grave. La mai bine de două luni de la inaugurare, pragul Centrului de permanenţă, înfiinţat tocmai pentru a decongestiona activitatea secţiilor de urgenţă, este trecut de numai câteva zeci de persoane. Consultaţiile la centrul de permanenţă sunt gratuite, iar timpul de aşteptare este cu mult mai mic decât la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU).

În prima lună după deschidere, numărul celor care veneau să se trateze la centru era de doar patru pe zi. Până în prezent, numărul pacienţilor a mai crescur, însă numai până la 10 pe zi.

"Oricum încă e puţin şi noi sperăm ca oamenii să afle despre noi. Multă lume care vine spune că nu a auzit de centrul de permanenţă, mulţi se tem că este contra cost şi atunci asta-i reţine să vină. Şi încă lumea nu cunoaşte că-i gratuit, nu trebuie să plătească, pot veni la orice oră", spune directorul centrului de permanenţă, Călin Pop.

"Dacă am reuşi să înţelegem să accesăm în cascadă serviciile, atunci cu siguranţă am reuşi să ajungem în situaţia în care să respectăm un timp cât mai scurt pentru a lua pacientul care s-a adresat la urgenţa respectivă şi a rezolva cazul",  spune şeful Direcţiei de Sănătate Publică din Cluj, Dorina Duma.

Centrul de permanenţă funcţionează pe strada Băiţa, numărul 9. Cei care au probleme se pot adresa medicilor de acolo zilnic în între orele şase seara şi şapte dimineaţa, precum şi sâmbăta, duminica şi în sărbătorile legale. În judeţ mai există un singur centru similar, în comuna Mociu.

Comenteaza