Clujenii, așteptați în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”. Ce au pregătit meșterii populari și producătorii locali

Clujenii, așteptați în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”. Ce au pregătit meșterii populari și producătorii locali

Evenimentul „Lume, Lume...Hai la piață” va avea loc în Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia”, în perioada 4-6 iunie, între orele 10.00 – 18.00.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, împreună cu Asociația Meșterilor Populari Clujeni invită publicul interesat să ia parte la cea de-a doua ediție a evenimentului ,,Lume, lume...Hai la piață!”.

În cadrul acestui târg vor fi expuse și oferite spre vânzare produse tradiționale executate manual cu multă grijă și dăruire de către meșteri populari de excepție. Totodată, vor fi organizate și de această dată demonstrații de olărit, pictat pe ceramică, icoane și război de țesut.

Vor expune peste 60 de meșteri populari și producători din cele 8 bresle ale asociației, prezentând costume populare, tricotaje, fețe de masă, ștergare, produse din piele și blană, obiecte din lemn, metal și ceramic, porțelan, decorațiuni interioare și podoabe din mărgele, jucării din lână împâslită, iar breasla producătorilor va fi prezentă cu legume și fructe din producție proprie, miere și produse apicole, ulei presat la rece, vin și țuică, turtă dulce și ciocolată, prăjituri și siropuri naturale, aranjamente din lavandă și alte plante, precum și multe alte surprize.

Conform reprezentanților forului județean, acest eveniment constituie ocazia ideală de a admira și achiziționa produse tradiționale, cunoscând totodată meșterii Asociației care pun mult suflet în tot ceea ce fac.

Comenteaza