Clujenii, așteptați la Ziua de Curățenie Națională

Clujenii, așteptați la Ziua de Curățenie Națională
| Foto: arhiva

Consiliul Județean Cluj împreună cu Let’s Do It, Romania! îi invită pe doritori să ia parte la Ziua de Curățenie Națională, organizată în data de 17 septembrie.

Devenit deja o tradiție, evenimentul implică și alte 190 de țări unite într-o misiune comună: o lume cu mai puține deșeuri.

Astfel, voluntarii clujeni, și nu numai, sunt așteptați pe 17 septembrie să strângă deșeurile din natură și să petreacă o zi împreună cu oameni dornici să facă fapte bune.

Înscrierile se pot face la https://membership.letsdoitromania.ro/access/login/. Pentru informații suplimentare, pot fi contactați coordonatorii județeni https://letsdoitromania.ro/contacte/.

„Rezultatele edițiilor precedente ne demonstrează, o dată în plus, impactul și eficiența proiectului. Sprijinim deja de ani buni desfășurarea în județul Cluj a acestei inițiative întrucât ne dorim ca acest tip de comportament, responabil față de mediu, să devină unul firesc, conștientizat și asumat de cât mai mulți clujeni. În final, ambițiosul nostru obiectiv este de a genera o schimbare majoră de atitudine, de a trece de la ideea de a colecta deșeurile, la aceea de a preveni aruncarea lor, cu efecte mult mai durabile.  Îi  invităm, deci, pe toți cei interesați să contribuie la conservarea naturii să se alăture eforturilor organizatorilor și să răspundă afirmativ acestei inițiative lăudabile”, a transmis liderul CJ Cluj, Alin Tișe.

În județul Cluj manifestarea va avea loc în următoarele locații:

1. Cluj-Napoca - Parc Est (cu acces de pe str. Tulcea) - în această locație voluntarii au oportunitatea de a participa la un tur ghidat prin zona lacurilor, acțiune susținută cu suportul SOS Parc Est și la un etalaj fotografic realizat de Olivia Nica.

2. Florești - zona Baraj Lac Florești - în această locație există posibilitatea de a participa la un tur ghidat către zona mlăștinoasă, cu suportul Asociației Clujul Sustenabil.

3. Cheile Baciului (acces str. Cheile Baciului).

4. Turda - informații Primăria Turda.

5. Gherla - informații Primăria Gherla.

6. Dej - informații Primăria Dej.

Din 2010 până în prezent, peste 2 milioane de voluntari au participat la acțiunile și proiectele asociației Let’s Do It, Romania!, aceștia aducându-și contribuția la o natură mai curată.

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care își propune curățarea deșeurilor din arealele naturale într-o singură zi. “Let’s Do It, Romania!” face parte din inițiativa globală “Let’s Do It World!”, alături de alte 190 de țări, fiind una dintre cele mai mari mișcări de voluntariat din lume.

Comenteaza