Video Foto Clujenii au cerut în stradă aplicarea solicitărilor din raportul MCV şi demisia guvernului ”Dragnea-Dăncilă”

Peste 100 de oameni au protestat, duminică seara, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, cerând aplicarea tuturor solicitărilor din raportul MCV și demisia imediată a guvernului ”Dragnea-Dăncilă”.

Clujenii au ieșit în stradă ca urmare a nerespectării solicitărilor legate de Justiție din raportul MCV de către Guvernul României, care periclitează astfel poziția țării în Uniunea Europeană. De asemenea, protestatarii au cerut demisia guvernului condus de Viorica Dăncilă, au subliniat importanța prezenței la vot a românilor și au anunțat un nou protest pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României.

La protest au participat oameni de toate vârstele, care au venit echipați cu pancarte, portavoci și steagurile României și Uniunii Europene. Protestatarii au fost invitați de către reprezentanți ai ”Corupția Ucide”, ONG organizator al protestului, să își expună punctul de vedere la portavoce. Au vorbit și persoane care au asistat la violențele din 10 august de la București, dar şi un tânăr venit din străinătate.  De asemenea, cei prezenți au fost îndemnați să se alăture inițiativei ”Oameni Noi” prin care se vrea schimbarea clasei politice din România.

"În an Centenar trebuia cu toții să ne bucurăm, să sărbătorim România noastră. Din păcate, penalii care ne conduc ne fac să stăm în stradă, ne obligă să ne implicăm, să strângem un million de semnături pentru inițiativa "Fără Penali", un lucru de bun simț pe care nu cred că ar fi trebuit să-l promovăm printr-o inițiativă cetățenească într-o societate normală. Vă invit să nu vă descurajați, să vă implicați în continuare, să protestați, să fiți activi civic, pentru că numai așa putem să schimbăm ceva, să nu plecați din țară, să vă alăturați prietenilor şi colegilor care au ceva de spus si care nu vor să lase țara pradă penalilor mai ales în acest an deosebit. E foarte important să spunem "refuz abuz". Cel mai important este să ieșiți la vot", a declarat clujeanul care a participat şi la protestul din august de la Bucureşti. 

La rândul său, tânăr venit din străinătate a spus: ”A trebuit să îmi învăț părinții să folosească Messenger, WhatsApp, Skype…Stăm de 2 ani în frig și în soare și în căldură degeaba. Pentru ce? Cred că trebuie să facem. Nu cred că ne mai putem baza pe instituții, din păcate. Eu nu cred că o să mai fie alegeri libere în România în 2020...un singur lucru e clar la toți și anume că trebuie să îi înlăturăm pe acești oameni de la putere cât se poate de urgent pentru că mergem ”în cap” și va dura foarte mult timp să reparăm ceea ce s-a întâmplat. Cred că e important să vorbim noi cu oamenii din jurul nostru, cu rudele, cu familiile, cu colegii, peste tot și să explicăm importanța ieșirii aici in piață până se mai poate” (făcând referire la legea care interzice manifestațiile neautorizate, n.red.). Sper să fim mai mulți. Ei zilnic mai scot câte o bucată de rezistență din democrația românească și o înlătură. Noi deja cam suntem într-o dictatură. E nevoie sa ne unim cu toții"

”Ne-am săturat, ne-am săturat să tot ieșim de doi ani de zile, însă în momentele importante e important să fim aici. Urmează doi ani de zile cu 4 runde de alegeri. Următoarele alegeri sunt în mai. E momentul perfect. Dacă tot spunem de atâta timp că vrem să îi dăm jos, ăsta e modul cel mai simplu și mai eficient prin care putem să începem să o facem începând cu alegerile euro-parlamentare, urmând cu alegerile locale si cu alegerile care din punctul meu de vedere sunt alegeri cheie, cele parlamentare", a completat un alt protestatar. 

Protestul din 1 Decembri "La mulți ani în UE, România! E timpul să scapi de hoți!" este programat la ora 16.00, în Piaţa Unirii. Mai multe detalii AICI! 

Articol de Claudiu Pop

Comenteaza