Foto Clujenii au dat năvală în Parcul Etnografic la ultimul eveniment: „Trei zile de bucurie și relaxare”

Muzeul Etnografic al Transilvaniei a găzduit între 26 și 28 mai 2023, a doua ediție a Festivalului „Vino la Hoia”.

Evenimentul a avut loc în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” (secția în aer liber a Muzeului), în prezența a 3.200 de vizitatori care au luat parte la activitățile special organizate.

Participanții au avut ocazia să deguste vinuri italienești, alături de preparate tradiționale din gastronomia italiană (mezeluri și brânzeturi italiene). Noutatea acestei a doua ediții a fost colaborarea cu un producător român, și anume Lechburg din zona Lechința (zonă mică de viticultură, dar cu o tradiție puternică, care a fost rafinată încă din secolul al XIII-lea).

La fel ca la prima ediție, Centrul de călărie Hidalgo a făcut scurte plimbări în cadrul parcului.

Colaboratorii muzeului, de la Asociația Meșterilor Populari Clujeni, au fost prezenți, din nou, cu produse tradiționale, suveniruri, artizanat. Cei prezenți s-au bucurat și de diverse activități de relaxare, în special copiii, dar și adulții pasionați. Astfel, atelierul de pictură pe ceramică a cucerit micii vizitatori, un punct de mare atracție fiind și roata olarului, unde doritorii au putut învăța și încerca modelarea lutului.

Toate activitățile au fost completate de muzică bună, oferită de cei de la Be Happy Art Studio. Au avut loc concerte de chitară, pian, ukulele, vioară. Seara de duminică a fost încheiată de recitalul celor de la Folk Trifoi cu 4 foi și Flashover. Vizitatorii au fost invitați să susțină comunitatea artistică clujeană prin achiziționarea de jetoane muzicale la info point-ul din cadrul evenimentului.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, au fost trei zile de bucurie și relaxare, în cadrul natural și tradițional oferit de Parcul Etnografic din Cluj.

Comenteaza