Clujenii au ieşit la verde de 1 Mai. Sunt nemulţumiţi de amenajarea spaţiilor de grătar FOTO / VIDEO

Clujenii au ieşit la verde de 1 Mai. Sunt nemulţumiţi de amenajarea spaţiilor de grătar FOTO / VIDEO
Numeroşi clujeni au ales să petreacă ziua de 1 Mai ca în fiecare an, la pădure, cu prietenii sau cu familia. Pădurea de la Sfântul Ion sau zona verde de pe locaţia unui fost poligon, din apropiere, au fost între destinaţiile preferate. Unii dintre oameni şi-ar dori ca zonele de campare să fie amenajate corespunzător, cu mai multe pubele, grupuri sanitare, mai multe spații de grătar şi cu oameni de ordine care să îi mai tempereze pe teribilişti.

"A venit cineva cu o maşină roşie, a făcut vreo cinci drifturi de ne-a ascuns în praf şi, pe când oamenii s-au ridicat să vocifereze, a plecat, Dacă era un poliţist comunitar prezent, putea să îl ia la întrebări. O astfel de scenă îţi strică toată ieşirea", povesteste Vasile, un bărbat venit de 1 Mai, alături de prieteni şi familie la verde, în zona fostului poligon de lângă pădurea Sfântul Ion.

Câteva sute de persoane s-au răsfirat mirecuri la prânz pe platoul verde gândit de autorităţile din Cluj ca o zonă specială de petrecere a timpului liber, cu porţi de fotbal, mese pentru grătar şi pubele, respectiv grupuri sociale ecologice, destul de puţine, după unii.

"Drumul e dezastru; dacă s-ar repara, s-ar putea organiza şi concerte. Dacă veniţi peste 10 ani, cred că tot aşa îl găsiţi", spune un bărbat, care încinge focul, alături de prieteni, pe una din mesele de grătar amenajate de autorităţi.

Unii sunt nemulţumiţi că doar câteva astfel de dotări există. "Pot vedea la altcineva carne care nu îmi place cum arată şi sunt nevoit să prăjesc după. Nu mi se pare bine, ar trebui mai multe campinguri", adaugă Vasile.

La faţa locului au fost prezenti zeci de tineri echipaţi cu tricouri cu însemnele Tineretului Democrat Liberal, în încercarea de a muta zona de petrecere a timpului liber din Sfântul Ion în această locaţie, semnalizată de altfel, şi de la drum, cu indicaţia "Spre camping".

Pădurea Sfântul Ion a rămas, totuşi, kocula preferat de cei mai mulţi clujeni care au ales de 1 Mai zona verde de la capătul Mănăşturului, pe mai multe porţiuni fiind prezente mulţimi mari de persoane. Numeroase grupuri, în special de tineri, dar şi de persoane mai în vârstă s-au adunat aici. Manelele, fie bubuind în difuzoare, fie cântate de câte un petrecăreţ nu au lipsit din ambient.

"Zona nu e amenajată. În afară de un container mare, nu sunt deloc pubele", se plânge Florin, unul din cei care a ieşit la Sfântul Ion.

 

Comenteaza