Clujenii au profitat de vremea bună şi au făcut plajă pe malul Someşului

Clujenii au profitat de vremea bună şi au făcut plajă pe malul Someşului
Prima sâmbătă de toamnă nu înseamnă neapărat şi ultima sâmbătă de vară: clujenii au profitat de vremea bună de astăzi şi au venit la plajă pe malul Someşului.

"O să venim aici în fiecare sâmbătă, cât permite vremea. Azi era păcat să nu venim, pentru că vine toamna şi se strică vremea", a spus una dintre femeile care au venit astăzi la plajă pe malul Someşului din cartierul Grigorescu. "E păcat să stăm acasă, e apa aproape, e aer curat şi e linişte", a completat o alta.

Horea Punteaş (56 ani) a venit azi la plajă în Grigorescu tocmai de pe Calea Floreşti din Mănăştur şi se străduia să îngroape un flacon de bere sub câteva pietre din râu, ca să-l răcească. "Am fost la biserică şi acum am venit aici, la plajă. Soţia e la lucru, fiul e la ceva meci, aşa că eu am zis că vin la plajă", explică el. "De obicei nu vin aici, dar ce să fac acasă?".

Lazăr Stanciu a fost, astăzi, primul dintre clujenii care au venit la plajă. Explică: "sunt aici de la 8.30, pentru că mi-am scos câinele la plimbare". "Aici vin în fiecare zi, în ultimele zile, că-i păcat de vreme. Dacă s-ar amenaja plaja asta mai bine, ar fi şi mai fain; acum sunt tot felul de pietre care-ţi intră în coaste".

Meteorologii anunţă vreme bună pentru următoarele zile: 25 de grade mâine, 28 şi 29 de grade luni şi marţi, iar cerul va fi senin, urmând să se înnoreze doar de la mijlocul săptămânii viitoare.

 

Plaja de pe malul Someşului, din cartierul Grigorescu, se află la doar 300 de metri în aval de digul din cartier, şi a fost amenajată în 2007, într-un proiect de reabilitare a malurilor Someşului derulat de Direcţia Apelor Someş-Tisa şi de Primăria Cluj-Napoca, proiect ce a costat 9,8 milioane de euro şi a inclus între altele amenajarea falezei şi a malurilor râului în interiorul oraşului.

Etichete
Comenteaza