Clujenii, chemaţi să salveze vieţi: campanie de donare de sânge

Clujenii, chemaţi să salveze vieţi: campanie de donare de sânge
Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) organizează în perioada 17–20 noiembrie o nouă ediţie a campaniei de donare de sânge intitulate "Donăm împreună, UBB dă startul".

Iniţiativa îşi propune ca pe parcursul celor patru zile de desfăşurare să convingă cât mai mulţi studenţi, dar nu numai, să doneze sânge la sediul Centrului Regional de Transfuzie Cluj, situat pe strada Nicolae Bălcescu nr. 19. 

"Donăm împreună, UBB dă startul reprezintă un program coerent de informare şi educare a studenţilor pe tema donării de sânge. Dorim ca alături de organizaţiile studenţeşti şi alţi parteneri să creăm un comportament în favoarea donării de sânge, ca un act de responsabilitate şi un gest de implicare în comunitate", a declarat Paul Fărcaş, purtător de cuvânt al UBB.

Persoanele care doresc să se alăture campaniei se pot înscrie completând un formular online, pe baza căruia se va fixa o zi şi un interval orar în care să se prezinte la Centrul de Transfuzie, deschis între orele 07:30 şi 13:00.

În cadrul primei ediţii, desfăşurată în perioada 31 martie - 2 aprilie, au donat 81 de persoane în cadrul unității mobile de donare de sânge.

Comenteaza