Clujenii, chemaţi să salveze vieţi în autobuz: campanie de donare de sânge

Clujenii, chemaţi să salveze vieţi în autobuz: campanie de donare de sânge
Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) organizează între 31 martie şi 2 aprilie mai multe sesiuni de donare de sânge benevolă, adresate studenților. Acţiunea se va desfăşura într-o locaţie inedită: un autobuz.

Sub genericul "Donăm împreună, UBB dă startul!", campania îşi propune ca pe parcursul a trei zile să convingă un număr cât mai ridicat de studenţi să doneze sânge în cadrul unităţii mobile. Autobuzul este special compartimentat şi dotat cu o sală de aşteptare, o sală de consultaţii cu un mini-laborator unde se testează hemoglobina şi glicemia, o sală cu două posturi pentru donare şi o sală unde cei care au donat pot servi un ceai sau un suc înaintea părăsirii autobuzului.

"Campania ,,Donăm împreună, UBB dă startul!" reprezintă un program coerent de informare şi educare a studenţilor pe tema donării benevole de sânge. Dorim să extindem campania pe întreaga durată a anului 2015, alături de organizaţiile studenţeşti şi alţi parteneri, prin diverse acţiuni, astfel încât să dăm naştere unui comportament în favoarea donării de sânge, drept un act de responsabilitate şi un gest de implicare în comunitate", a declarat Paul Fărcaş, purtător de cuvânt al UBB.

Unitatea mobilă va staţiona marţi lângă Cantina Haşdeu din campusul cu acelaşi nume, urmând ca miercuri să se mute la campusul FSEGA, iar joi la Sala Polivalentă. În fiecare zi, persoanele interesate vor putea să doneze sângele între orele 8:00 şi 16:00.

Acţiunea este organizată în parteneriat cu Asociaţia React, Fundaţia Vodafone şi EBS Romania şi face parte din cel mai amplu program național de donare de sânge „O șansă pentru viață".

Comenteaza