Clujenii de pe Valea Chintăului şi strada Oaşului ameninţă că blochează drumul. Ce răspunde Boc VIDEO

Clujenii de pe Valea Chintăului şi strada Oaşului ameninţă că blochează drumul. Ce răspunde Boc VIDEO
Clujenii de pe strada Oaşului sunt disperaţi: firma Diferit, care trebuia să reabiliteze una dintre cele mai impracticabile artere din oraş, a abandonat şantierul de lucru în urmă cu opt zile justificând că lucrările din Ciurila şi Răchiţele sunt prioritare.

Oamenii nu au nicio garanţie că lucrările de modernizare la strada Oaşului se vor termina anul acesta. În acest ritm, în primăvara anului viitor, locuitorii din zonă vor trece printr-un nou calvar: ei spun că drumul o va lua iar la vale, va fi impracticabil, iar sesizările vor curge gârlă la primărie.

Aşadar, dacă lucrările nu vor fi reluate, oamenii de pe Oaşului şi Valea Chintăului ameninţă că blochează drumul. Consilierii locali PSD Claudia Anastase şi Mircea Jorj, împreună cu primarul din Chinteni, Lucia Suciu i-au transmis astăzi primarului Emil Boc că trebuie să ia o decizie cu privire la situaţia de pe strada Oaşului, considerat unul dintre cele mai proastre drumuri din oraş, şi să nu marginalizeze importanţa acestor lucrări.

Poziţia membrilor PSD vine după ce Emil Boc a spus recent despre tronsonul care face legătura între ieşirile spre Dej şi Zalău că "nu este autostradă şi nu este aşa important".

Lucrările de modernizare pentru strada Oaşului au început în luna martie 2012 şi ar fi trebuit să dureze opt luni. Intervenţiile presupun amenajarea căii de rulare cu două sau trei benzi, a trotuarelor şi a rigolelor de scurgere a apelor pluviale. Primăria cheltuie cu respectivele lucrări peste 21 de milioane de lei.

UPDATE

"Lucrările sunt în grafic", răspunde primarul Emil Boc. "Se lucrează la borduri şi e normal să opereze cu utilaje mai puţine, dar până în toamnă se termină lucrările".

Comenteaza