Clujenii, despre cutremurul de luni seara: "Dansau paharele pe tavă singure" / "Senzaţie foarte ciudată. Te zgâlţâie, vibrează şi nu ai absolut niciun control"

Clujenii, despre cutremurul de luni seara: "Dansau paharele pe tavă singure" / "Senzaţie foarte ciudată. Te zgâlţâie, vibrează şi nu ai absolut niciun control"

Luni seara s-a produs în CRIȘANA, ARAD un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.9, la ora 20:46 pe care și mulți clujeni l-au resimțit puternic, în special cei care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor. 

Magnitudinea primului cutremur de luni seara a fost de 4,9, nu de 4,6, așa cum au anunțat inițial cei de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). 

INCDFP a comunicat inițial faptul că adâncimea la care s-a produs seismul a fost de 15 km, apoi a revizuit cifra la 13 km, pentru ca în cele din urmă să fie publicată adâncimea de 2.2 km.

O replică a cutremurului a urmat apoi la ora 22:55:26 (ora României), tot în CRIȘANA, ARAD. Acesta a fost clasificat drept un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.3, la adâncimea de 9.3 km. Replica primului cutremur s-a produs la 23km SE de Arad, 48km NE de Timisoara, 75km SE de Bekescsaba, 91km N de Reşiţa.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 dacă se produce la un km adâncime și este sub un oraș, intensitatea poate fi destul de mare și să producă pagube, a declarat luni seara la Digi24, Constantin Ionescu, directorul Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

Clujenii ne-au scris pe Facebook cum au simţit cuteremurul de la ora 20:46, produs într-o zonă din România care a avut parte până acum de o intensitate seismică slabă. În cartierele oraşului Mănăştur, Zorilor, Mărăşti, în special la etajele superioare ale locuinţelor, dar nu numai, clujenii au simţit cutremurul, dar chiar şi dintre cei care locuiesc la casă spun că l-au simţit. 

Daaa, l-am simțit, în Bună Ziua, etajul 3
Da, s-a simțit și în Gheorgheni etajul 3.
În Zorilor chiar s-a simtit.
Da in Manastur etaj 10
Da, in Gheorgheni. Foarte tare.
Da,in Floresti etajul 4!
Mănăștur, Primaverii, etaj 6.
Si in Baciu s a simtit! Dansau paharele pe tava singure.
Da la etaj lingă Polivalentă! La casă!
Da, în Andrei Mureșanu, la casă.
În cartierul Gheorgheni zona bazei sportive Dan Anca, la casa, s-au balansat usile glisante de la bucatarie.
Etajul 3 Mărăști s-a simțit tare.
Senzatie foarte ciudata. Te zgaltaie, vibreaza si nu ai absolut niciun control.
Parcare sigma zorilor... S-a zguduit bine masina
Daa .. Gheorgheni pe Bizusa.
Da in Florești etaj 2
Da, în Mărăşti et. 4.

Comenteaza