Update Clujenii ies în stradă pentru Kovesi: "Este un simbol justițiar care reprezintă poporul"

Clujenii ies în stradă pentru Kovesi: "Este un simbol justițiar care reprezintă poporul"

Proteste în mai multe oraşe din ţară, după ce fostă şefă DNA a fost citată ca suspect într-un dosar de corupție. Amintim că, Laura Codruța Kovesi se află pe lista scurtă a candidaților pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. 

Fostă şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi a anunţat miercuri seară că a fost citată vineri la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Procurorul susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Românii nu rămân indiferenţi şi ies în stradă, proteste fiind anunţate în mai multe oraşe din ţară, inclusiv la Cluj-Napoca. 

Clujenii sunt chemaţi în stradă joi şi vineri, respectiv în 14 şi 15 februarie 2019. Primul protest este anunţat joi, pentru ora 21.00, la Monumentul Memorandiştilor, iar vineri, manifestanţii se adună, începând cu ora 18.00, în Piaţa Unirii. 

"Considerăm ca fiind intolerabilă intimidarea Laurei Codruța Kovesi și ne manifestăm susținerea față de ea, precum și față de candidatura pentru Parchetul European. Lupta anticorupție nu poate fi oprită de o mână de oameni certați cu legea.  Ne vedem diseară, la Clopot, pentru a transmite un semnal de alarmă celor din jurul nostru și pentru a trimite un mesaj clar secției ce va conduce audierea de mâine. Democrația nu se negociază. Corupția nu se legalizează, iar cei ce luptă împotriva ei nu pot și nu vor fi aduși la tăcere", se arată în mesajul de protest pentru joi seara. 

Protestul de vineri seara pleacă de la următoarele afirmaţii: "Clujul, alături de Franța, Germania, Olanda, Austria, Europa, o susține pe Laura Codruta Kovesi...Laura Codruța Kovesi este un simbol justițiar care reprezintă poporul. Haideți să o susținem în stradă! Haideți masiv în stradă!... Ne-am săturat de infractorii ce au preluat parlamentul, guvernul si toate institutiile statului! Cu doar o săptămâmă înainte de audierile în parlamentul european, Kovesi a fost pusă sub acuzare de sectia condusă de Adina Florea.Tudorel & Dragnea is disperati si incearca orice manevra posibila. Codruţa Kovesi remarcă faptul că această citaţie primită în această seară vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european. "Citația vine înainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidență. Mi-am cumpărat bilet de avion pentru vineri ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere. Am fost astăzi la Înalta Curte și am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă loc luni. La nici câteva ore după ce am depus această cerere, am primit această citație. Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă să nu ocup această funcție, pentru că totuși am șanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc", a declarat Kovesi".

Kovesi, citată vineri la Secţia de anchetă a magistraţilor

"S-a prezentat un poliţist la domiciliul meu şi am primit o citaţie din partea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie în calitate de suspect pentru infracţiunile de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Este foarte interesant că această citaţie vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii, dar probabil este tot o coincidenţă faptul că iniţial am fost anunţată de procedura din Parlamentul European, am înţeles că audierea urma să fie pe data de 18 februarie, mi-am cumpărat bilet de avion pentru data de vineri, ca să pot să merg la Bruxelles şi să particip la audiere. În acest sens, chiar am fost astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă termen în data de luni şi a cererea de amânare am depous biletul de avion din care rezulta că data de vineri urma să plec din ţară. La nici câteva câteva ore după ce am depus acaestă cerere din care rezulta că eu voi fi plecată din ţară pentru această audiere am primit acaestă citaţie", a declarat Laura Codruţa Kovesi, la Europa FM.

Fostul procuror şef DNA a precizat că bănuieşte că este vorba de dosarul în care este acuzată de omul de afaceri Sebastian Ghiţă că ar fi fost implicată de aducerea lui Popa Nicolae în ţară. Mai multe detalii AICI! 

Laura Codruța Kovesi, favorită la Parchetul European

La sfâșitul lunii februarie, Laura Codruța Kovesi, candidată la șefia Parchetului European, va fi audiată de Comisia LIBE a Parlamentului European. Procesul de selecție va fi finalizat la finalul lunii martie, conform eurodeputatului PNL, Siegfried Mureșan.

Comenteaza