Clujenii îşi scot copiii din ţară

Clujenii îşi scot copiii din ţară
Câteva zeci de clujeni care muncesc în străinătate, aflaţi în România de sărbători, au solicitat Serviciului de Paşapoarte al Judeţului Cluj eliberarea acestor documente pentru copiii lor.

Ieri, în prima zi de lucru după Paşte a Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Cluj (SPCEEPS), câteva zeci de clujeni s-au grăbit să ajungă la ghişeu şi să-şi înregistreze actele pentru solicitarea de paşapoarte pentru minori.

"Au venit cei de-afară, care lucrează în străinătate. Azi circa 20 de persoane s-au prezentat până la această oră, familii în care părinţii pot ieşi din România pe baza buletinului de identitate sau a altor acte deţinute, însă copiii pot să părăsească ţara doar pe bază de paşaport. Şi săptămâna trecută s-au înregistrat mai multe cereri de acelaşi tip", a declarat locţiitorul şefului SPCEEPS, comisarul Marius Satmari.

"Nu sunt cozile acelea ca în alţi ani, însă s-au înregistrat mai multe cereri decât în zilele obişnuite", a menţionat Satmari. Şeful SPCEEPS, Melania Ghica, a adăugat că prezenţa în număr mare a părinţilor cu copii la ghişeele Paşapoartelor nu a impus prelungirea programului de lucru şi că aglomeraţia s-a creat pentru că "s-au adunat ambii părinţi, cu unul-doi copii".

 

Comenteaza