Clujenii nu se înghesuie să-şi înmatriculeze maşinile VIDEO

Clujenii nu se înghesuie să-şi înmatriculeze maşinile VIDEO
Clujenii nu se înghesuie să-şi înmatriculeze maşinile achiziţionate la începutul acestui an. În primele zile din 2013, mai puţin de 100 de persoane s-au prezentat la ghişeele directiei de finante pentru a achita taxa auto. Oamenii asteapta sa vada daca timbrul de mediu, cu care Guvernul vrea sa inlocuiasca actuala taxă, va fi mai ieftin.

Puţinii clujeni care s-au temut că timbrul de mediu va fi mai scump s-au pezentat din timp la ghişeele directiei de finante. Alţii preferă să mai aştepte. Vezi ce spun câţiva, în materialul video

De la începutul acestui an, doar 80 de clujeni au achitat taxa de primă înmatriculare.

"Cine a dorit a venit şi şi-a depus documentele pentru înmatricularea autovehiculului , s-au prezenta fie cu o adeverinţă stabilită fie cu o chitanţă.Aproximativ 80 de persoane, de contribuabili am avut până acum", spune directorul executiv al DGFP Cluj, Cristian Jude.

10.000 de vehicule aşteaptă să fie înmatriculate la Cluj, însă oamenii vor să vadă mai întâi care va vi valoarea timbrului de mediu.

"Sunt circa 10.000 d evehicule care aşteaptă să fie înmatriculate, dar aşteaptă o formulă nouă a a acestei legi. Nu avem o fluenţă deosebită, tocmai din cauza neclarităţii vizavi de taxa de poluare", explică şeful serviciului de permise auto şi înmatriculări Cluj, Florian Dan.

Guvernul se pregăteşte să înlocuiască taxa de primă înmatriculare cu un timbru de mediu care va ţine cont de capacitatea cilindrică a maşinilor şi de norma de poluare.

Comenteaza