Clujenii nu se înghesuie să vadă filme gratis în cel mai nou cinematograf din oraş: 30 spectatori, media pe proiecţie

Clujenii nu se înghesuie să vadă filme gratis în cel mai nou cinematograf din oraş: 30 spectatori, media pe proiecţie
S-au investit peste 700.000 de lei în scaune, dotări, aparatură şi amenajări, iar accesul e gratis. Nu e suficient, însă, pentru clujeni, care nu se înghesuie să vizioneze proiecţiile gratuite de la primul cinematograf de cartier din Cluj-Napoca, cel din Mărăşti. Sâmbătă la ora 16, cea mai accesibilă proiecţie din săptămână din punctul de vedere al orei, numărul spectatorilor era de doar 30.

Numărul de spectatori este de 30-40 pe proiecţie, adică un sfert din capacitatea sălii, spune şi administratorul cinematografului, Solovăstru Ureche, pentru ziuadecj.ro. Se poate, însă, şi mai bine dar aceasta doar ca excepţie: la una dintre cele mai aşteptate proiecţii ale săptămânii, "Dr. Zhivago", până ieri fuseseră distribuite 42 de bilete. Filmul urma să înceapă astăzi la ora 16 şi este, ca restul proiecţiilor de până acum, difuzat gratuit.

Recordul negativ de asistenţă a fost înregistrat în urmă cu două săptămâni, sâmbăta, la ora 13 - doar şapte spectatori. Explicaţia a venit din partea primarului Sorin Apostu: "a fost o zi ploioasă", a spus el.

Contrar situaţiei, Primăria spune că a distribuit în medie un număr de 89 de bilete la fiecare proiecţie - aproape 2.500 de bilete pentru primele 28 de proiecţii de la cinematograf, până la începutul acestei săptămâni.

Cinematograful are o capacitate de 180 de locuri, dintre care biletele pentru 130 sunt distribuite în şcoli, în vreme ce restul de 50 de bilete pot fi obţinute de la primăria cartierului Mărăşti.

Valoarea lucrărilor la cinematograf:

- construcţii - 600.000 lei

- aparatură audio-video - 162.853 lei

- mobilier - 62.590 lei

 

Comenteaza