Clujenii nu se potolesc: INCENDII de VEGETAŢIE în zona localităţii Miceşti

Clujenii nu se potolesc: INCENDII de VEGETAŢIE în zona localităţii Miceşti
| Foto: https://www.facebook.com/primariatureniclujromania/

În ciuda avertismentelor date de autorităţi cu privire la pericolele la care se expun, unii clujeni continuă să incendieze vegetaţia uscată de pe unele terenuri. 

Pompierii clujeni  au participat luni la două intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație din zona localității Micești, comuna Tureni.

La primul au fost afectate 6 ha de vegetație uscată, iar la cel de-al doilea au fost afectate 3ha de vegetație uscată, a transmis ISU Cluj.

Un echipaj ce încadrează o autospecială pentru stingerea incendiilor din Detașamentul Turda a lichidat focarele respective. Primul a fost anunțat în jurul orei 17, iar finalizarea intervențiilor a fost realizată în jurul orei 19, au mai precizat reprezentanţii ISU Cluj. 

Arderea miriştilor şi a resturilor vegetale este interzisă!

Dacă doriți să curățați miriștea, prin ardere, faceți o solicitare către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Primăria Tureni. Colegii noștri vă vor asista, pentru a curăța pajiștea, în condiții de siguranță, fără vânt, fără posibilitate de extindere.

Rugăm cetățenii să fie mai responsabili și să respecte următoarele măsuri de prevenire atunci când desfășoară activități de igienizare:
condiţii meteorologice fără vânt; - colectarea în grămezi mici a resturilor vegetale, astfel încât arderea să poată fi controlată;
executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice și de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produse petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o rază de minimum cinci metri;
desfăşurarea arderii numai pe timp de zi; - asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
supravegherea permanentă a arderii; - stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii; - interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor; - obţinerea permisului de lucru cu foc.

Atragem atenţia! Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei, conform HGR nr. 537⁄2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, următoarele fapte:
- arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;
- amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi, a transmis Biroul de Presă al Comunei Tureni la finele lunii februarie. 

Comenteaza