Clujenii pot adopta gratis căţei de pe străzi, duminică

Clujenii pot adopta gratis căţei de pe străzi, duminică
Clujenii care iubesc câinii pot face o faptă bună la târgul de adopţie a căţeilor vagabonzi, de duminică, în complexul comercial Polus Center, fie prin adopţia unui căţel fie printr-o donaţie care va ajuta asociaţiile.

Târgul este organizat de asociaţiile Trei Fraţi Pătaţi şi Amicii Noştri din Turda, care oferă aproximativ 30 de căţei, majoritatea pui, celor care vor să-i adopte. "Noi îi iubim mult, dar într-un adăpost cu 150 de câini e foarte greu să le oferi tuturor, zilnic, afecţiunea. Pe lângă hrană, aceste fiinţe minunate sunt dependente de iubirea omului", spun reprezentanţii celor două asociaţii. Adopţiile sunt gratuite şi toţi câinii sunt deparazitaţi, vaccinaţi, au carnet de sănătate iar cei mai mari sunt şi sterilizaţi. Evenimentul de la Polus Center include o demonstraţie de dresaj canin şi sfaturi utile din partea unui medic veterinar, iar vizitatorii pot gusta prăjiturile făcute de voluntarele asociaţiei.

"Pentru că suntem nevoiţi să ne mutăm adăpostul din cadrul fostei fabrici de bere din Turda până la sfârşitul lunii iulie, sperăm mult să strângem şi ceva fonduri pentru achiziţionarea unui teren pe care să putem construi un nou adăpost pentru căţeii salvaţi de noi de pe străzi", spune Brânduşa Apostol, unul dintre orgnaizatori.

 

Comenteaza