Clujenii protestează şi azi în centrul Clujului GALERIE FOTO

Clujenii protestează şi azi în centrul Clujului GALERIE FOTO
Doar 20 de persoane s-au adunat în centrul Clujului la un sfert de oră după ora anunţată pentru protestele din această seară. Este cel mai mic număr de protestatari de la începutul manifestaţiilor în oraş.

"Bandiţii", "Băse, guvernul şi cu Boc, marş la Gherla într-un lot!" sau "Băse, te rog nu da nici în plex şi nici în faţă cu pumnul" ori "Nu producem cât furaţi! Ne mai şi îndatoraţi!" sunt câteva dintre mesajele inscripţionate pe pancartele agitate în Piaţa Unirii. "Am venit aici ca să protestez pentru a cădea dictatura Băsescu. Sunt îngropat. Mă termină psihic de trei ani. Voi continua să ies în stradă până când cade dictatura lui Băsescu. Cei care simt ormâneşte vor veni în piaţă până va cădea dictatura", a spus un protestatar pentru REALITATEA TV Cluj.

UPDATE 18. 45

Protestatarii s-au organizat în aşa fel încât fiecare să-şi exprime nemulţumirile la portavoce. În prealabil au început să cânte "Tu, Ardeal" şi să scandeze "Jos Băsescu". Au apărut pancarte ca "Noi săraci şi goi, cancerul cu voi", "SRI, lasă-ne bani de educaţie". "Suntem viermi şi ciumpalaci, voi sunteţi diavoli şi draci" şi "Vrem democraţie, nu oligarhie!".

UPDATE 18.51

Numărul protestatarilor a ajuns la aproximativ o sută, potrivit REALITATEA TV Cluj.

UPDATE 19.08

Adrian Dohotaru, de la Grupul pentru Acţuine Socială, citeşte la portavoce "Manifestul tinerilor mânioşi".

UPDATE 19.30 Protestatarii au pornit în marş pe traseul tradiţional, pe pietonala Eroilor spre Prefectură, după care urmează să mărşăluiască pe bulevardul 21 Decembrie 1989 spre Primărie. Marşul va continua la Casa de CUltură a Studenţilor, după care protestatarii încheie manifestaţia în acelaşi loc de unde au pornit, respectiv piaţa Unirii.  În faţa vechiului sediu al Primăriei Cluj-Napoca, precum şi în faţa sediului PDL, protestatarii s-au oprit, au huiduit şi au strigat "Ieşi afară, javră ordinară", după care şi-au continuat marşul. Numărul protestatarilor a ajuns acum la aproape 150.

UPDATE 20.15 Grupul de manifestanţi a renunţat să mai meargă la Primărie şi la Casa de Cultură a Studenţilor, scurtând traseul. După ce au ţinut un moment de reculegere la "Stâlpii împuşcaţi", ei s-au întors în Piaţa Unirii.

UPDATE 20.20 Manifestările vor continua mâine, de la ora 16. "Sperăm ca mâine fiecare să mai aduceţi o persoană cu voi", a spus un manifestant, la megafon.

UPDATE 20.40 Mitingul a luat sfârşit. Ultimii protestatari care părăsesc Piaţa Unirii mai fac un apel de reîntâlnire pentru mâine, la ora 16.

Comenteaza