Clujenii, rugaţi să lase maşinile acasă pe durata avertizării de cod galben

Clujenii, rugaţi să lase maşinile acasă pe durata avertizării de cod galben
Autorităţile locale îi sfătuiesc pe clujeni să îşi ia măsuri speciale de siguranţă în aceste zile, date fiind condiţiile meteo nevaforabile.

În contextul avertizării de cod galben de viscol şi ninsori, clujenii sunt rugaţi să evite parcărea autovehiculelor pe trama stradală sau în locuri neamenajate, în vederea asigurării accesului utilajelor de deszăpezire. De asemennea, autorităţilr locale îi sfătuiesc pe clujeni să se deplaseze pe cât posibil cu mijloacele de transport în comun pentru a evita blocajele în trafic.

Proprietarii de imobile sunt obligaţi să cureţe zăpada de pe trotuarele aferente acestora. Sursele proprii de încălzire a locuinţelor nu trebuie lăsate nesupravegheate.

 Aparţinătorii persoanelor vârstnice, a celor cu dizabilităţi, a celor vulnerabile sau izolate trebuie să acorde o atenţie sporită acestora şi să-i viziteze mai frecvent decât de obicei.

Persoanele care întâlnesc situaţii deosebite privind vecinii vârstnici, oamenii fără locuinţă sau persoane căzute pe stradă sunt rugaţi să apeleze imediat la 112.

 

Etichete
Comenteaza