Clujenii se plâng de autobuzul 8. Vezi de ce

Clujenii se plâng de autobuzul 8. Vezi de ce
Tot mai mulţi clujeni se plâng de condiţiile în care circulă autobuzul de pe linia 8 din Cluj-Napoca, ce face legătura între centrul oraşului şi aeroport. Motivul îl constituie clujenii de etnie rromă care circulă frecvent pe această linie. Un doctor este doar cel mai recent reclamant.

Cristina Vereşezan este doctor şi circulă cu linia 8 "pentru că este singura din zonă".

"Zilnic sunt supusă agresiunilor verbale, focarului de boli infecţioase şi mirosurilor de nedrescris ale cetăţenilor de etnie rromă, care circulă nestingheriţi, fără bilet, fără a fi controlaţi sau sancţionaţi. Aceste personaje care stau în Pată Rât, sunt lăsate de autorităţi să circule cu linia 8, de ce? ce au ele de făcut în centrul oraşului Cluj-Napoca? merg la cerşit, merg la furat, produc tot felul de infracţiuni, şi în drumul lor reprezintă un pericol pentru călătorii care circulă cu acelaşi autobus, compostând bilet, îndurând umilinţe şi supunându-se riscului de a lua boli infecţioase", arată Vereşezan pe site-ul domnuleprimar.ro. Ea spune că va depune reclamaţii nu doar la Primărie, ci şi la Instituţia Prefectului, la Poliţie şi la regia locală de transport, "până se rezolvă ceva".

Directorul RATUC, Liviu Neag, spune că posibilităţile în aceste cazuri sunt limitate: "nu putem interzice accesul în autobuze, ar fi vorba de segregare iar eu nu vreau să discut această posibilitate", spune el. Neag admite, de cealaltă parte, că multe persoane de etnie rromă circulă fără bilet. "Controlorii sunt instruiţi să-i coboare sau să-i amendeze pe cei care nu au bilet. Nu-i putem amenda, aşa că-i coborâm", spune Neag.

Precizăm, după mutarea a 70 de persoane care locuiau pe strada Coastei în zona Pata Rât, RATUC a introdus un autobuz care să facă legătura între zonă şi centrul oraşului, cu trei curse pe zi, în special pentru şcolari.

Comenteaza