Clujenii, slab mobilizați la protestele împotriva restricțiilor de mișcare

Clujenii, slab mobilizați la protestele împotriva restricțiilor de mișcare

Municipiul Cluj-Napoca s-a numărat între orașele în care care au organizat acțiuni de protest împotriva restricţiilor antipandemie, însă la un nivel mult mai redus decât în capitală. 

Câteva sute de persoane au participat, sâmbătă seara, la protestul împotriva restricţiilor pentru combaterea pandemiei de COVID-19 de la București (foto), manifestanţii adunându-se în Piaţa Universităţii şi pornind în marş până la Piaţa Victoriei. Ei au început să se strângă începând cu ora 16:00. Apelul a fost lansat prin reţelele de socializare, organizatorii anunţând că “va fi cel mai mare protest al ultimilor ani”.

Manifestanţii au venit cu steaguri tricolore, vuvuzele, tigăi şi alte articole de veselă. Cei mai mulţi nu au purtat masca de protecţie şi nu au păstrat distanţarea. Ei au scandat “Jos masca!”, “Libertate!” şi au întins bannere cu mesajele “Jos cu teroriştii care ne conduc!”, “Nu vrem aer cu porţia!”, “Nepăsarea voastră aprinde România noastră!”.

Protestatarii au pornit în marş spre Piaţa Victoriei, unde li s-a alăturat şi o coloană de membri şi simpatizanţi ai formaţiunii Alianţa pentru Unirea Românilor, printre care se află şi liderul acesteia, deputatul George Simion. Acţiunea de protest s-a desfăşurat fără incidente.

Jandarmii le-au împărţit manifestanţilor pliante informative cu privire la necesitatea respectării regulilor de protecţie anti-COVID-19. Acţiuni de protest cu număr de participanţi mai redus au fost organizate sâmbătă şi în unele oraşe din ţară cum ar fi Constanţa, Cluj-Napoca şi Deva.

Comenteaza