Clujul a ieşit din era Apostu

Clujul a ieşit din era Apostu
Primarul suspendat Sorin Apostu, arestat preventiv la Gherla, şi-a trimis demisia la Primăria Cluj-Napoca la exact trei ani de la învestirea sa în funcţie.

Şoc în Primăria Cluj-Napoca ieri, cu puţin timp înainte de încheierea programului de lucru. Unul dintre avocaţii care îl reprezintă pe Sorin Apostu în procesul penal s-a prezentat la registratură cu demisia primarului suspendat, scrisă olograf de acesta în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla. Apostu a fost transferat chiar ieri la Gherla, după ce a încheiat tratamentul la Spitalul Penitenciar Dej. Demisia vine cu două zile înainte de următorul termen de judecată la Curtea de Apel Cluj şi înainte de recursul la Înalta Curte împotriva deciziei de respingere a cererii de liberare sub control judiciar.

Cu 11 minute înainte de a se închide registratura Primăriei Cluj-Napoca, avocata Gianina Cuc a înregistrat ieri demisia primarului arestat preventiv Sorin Apostu. "Sorin Apostu m-a chemat să merg până la Gherla să vorbim ceva, fără să-mi spună despre ce este vorba. Când am ajuns la penitenciar, mi-a arătat demisia, care era deja scrisă. Mi-a zis să o duc la primărie. Aşa cum a spus la termenul de judecată anterior, activitatea lui în administraţie s-a încheiat, iar aceasta este concretizarea spuselor sale", a relatat avocata Gianina Cuc, pentru ZIUA de CLUJ.

Demisia lui Apostu vine la exact trei ani de la data la care acesta a fost învestit în funcţia de primar, 15 februarie 2009. "Subsemnatul Apostu Sorin prin prezenta vă aduc la cunoştinţă demisia mea din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca", se arată în cererea datată 15 februarie 2012. Demisia a fost însoţită de o scrisoare către clujeni. "Mă despart de dumneavoastră cu inima împăcată că am făcut tot ce am putut pentru a moderniza capitala Transilvaniei, pentru a face din Cluj-Napoca un exemplu de dezvoltare economică şi administrativă. Alături de dumneavoastră am construit imaginea unui oraş modern, pe care întreaga Românie îl priveşte cu admiraţie. Regret enorm că nu am putut duce la bun sfârşit tot ceea ce mi-am propus, dar plec din funcţia de primar cu speranţa că veţi rămâne uniţi în jurul ideii de Cluj european şi cu convingerea că traseul ascendent al acestui minunat oraş nu mai poate fi oprit. Cariera mea politică şi administrativă se încheie astăzi. Voi aştepta ca justiţia să-şi urmeze cursul şi să îmi pot dovedi nevinovăţia. Doresc să mulţumesc colegilor din primărie şi tuturor celor cu care am lucrat întotdeauna cu gândul la binele şi dezvoltarea Clujului. Voi rămâne mereu cu Clujul în suflet şi cu clujenii în inimă", se arată în scrisoarea fostului primar Sorin Apostu.

Avocaţii spun că Apostu a decis personal să demisioneze. "Decizia a fost luată de către Sorin Apostu înainte cu câteva zile. Chiar a declarat ultima oară în faţa Curţii de Apel că nu mai vrea să revină în funcţia de primar", a spus avocatul Tiberiu Ban. Totodată, avocatul consideră că această decizie va avea un efect favorabil asupra lui Sorin Apostu la recursul care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Curtea de Apel Cluj a motivat respingerea cererii de liberare sub control judiciar a lui Apostu prin faptul că acesta ar putea influenţa martorii. Toţi cei din primărie care au dat declaraţii în dosar erau subordonaţii lui Apostu. Ieri dimineaţă Sorin Apostu şi Călin Stoia au fost transferaţi înapoi la Penitenciarul din Gherla de la Spitalul Penitenciar Dej, unde au fost trataţi de spondiloză lombară.

 

 

Comenteaza