Clujul are primul cimitir privat

Clujul are primul cimitir privat
Primul cimitir particular din Cluj-Napoca a fost inaugurat sâmbătă în cartierul Dâmbu Rotund. Administrat de societatea Steaua Tăcerii, aceste este situat în apropierea celui ortodox, ambele fiind amplasate pe strada Lombului, şi are o capacitate de 2.600 de locuri de veci.
“Cimitirul are o capelă nouă cu cameră pentru depunerea sicrielor şi cameră mortuară pentru priveghi. În total, avem aproximativ 2.600 de locuri de veci”, a declarat administratorul Tudor Hodiş. Locurile de veci sunt delimitate, iar pe suprafaţa acestuia au fost create alei şi spaţii verzi. “Avem alveole cu bănci şi refugiu pentru meditaţie. Investiţia va ajunge la 1,8 milioane de euro”, a explicat Hodiş, care apreciază că în Cluj era nevoie de un astfel de spaţiu.

“Am considerat că e o necesitate pentru oraş şi am vrut să venim în întâmpinarea clujenilor prin această ofertă. Locul de veci cu intrarea în proprietate, cu carte funciară şi delimitarea locului făcută definitiv cu fundaţie din beton costă 2.000 de euro”, a adăugat Hodiş. Cimitirul a fost sfinţit de un sobor de preoţi, iar la eveniment au participat şi câţiva dintre locuitorii din zonă.

“Eu mi-am cumpărat deja un loc de veci în urmă cu mai mulţi ani în cimitirul ortodox. Am plătit 200 de lei pe el acum 10 ani şi nu îl întreţine nimeni. Dacă aici o să îl întreţină, sunt sigură că o să vină lumea să cumpere locuri. În Mănăştur, acum doi ani costa 5.000 de lei şi primeai numai pământul neamenajat”, a declarat Mărioara Noja, de 55 de ani, o femeie care locuieşte în vecinătatea cimitirului.

Comenteaza