Clujul are unul din cele mai ridicate tarife de taximetrie din ţară VIDEO

Clujul are unul din cele mai ridicate tarife de taximetrie din ţară VIDEO
Chiar şi aşa, taximetriştii sunt nemulţumiţi. Ei se plâng că tariful maxim impus de Primărie nu s-a mai schimbat de mai bine de 4 ani, timp în care costurile cu carburanţii aproape că s-au dublat. Din acest motiv, banii pe care îi câştigă de-abia le ajung de la o lună la alta.

Tariful practicat în taximetrie sunt plafonate, la Cluj, printr-o decizie a Consiliului Local. Deşi ar putea să opteze pentru preţuri mai mici, toţi taximetriştii pleacă în cursă cu tariful maxim. Ei se plâng că plafonul a rămas acelaşi, în timp ce alte preţuri au explodat.

Pe străzile oraşului activează în prezent aproape 1.600 de taximetrişti. Ei cred că nu ar trebui să existe un plafon impus.

"Eu zic că poate că e mai bine să avem acelaşi tarif, dar nu ar trebui să depindem de Primărie. Nu ei să ne impună că din ce în ce an sau când să ridicăm tarifele. Asta piaţa trebuie să o impună, nu Primăria", spune Andras Halmagyi.

Schimbarea preţurilor la taximetrie se poate face numai cu acordul Consiliului Local.

"Tarifele pot suferi modificări prin modificarea hotărârii de consiliu care le stabileşte. Iar ca acest lucru să se întâmple e necesară o comunicare între reprezentanţii taximetriştilor şi municipiu astfel încât să fie justificate noile tarife şi explicată nevoie de modificare, decizia fiind la latitudinea Consiliului", a declarat Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca

Chiar dacă taximetriştii susţin că preţul actual este prea mic, Cluj-Napoca este unul din oraşele cu cele mai mari tarife din ţară. În Giurgiu, tariful pe kilometru este de 2,22 de lei. Preţul de 1,79 de lei practic în oraşul nostru este mai mare chiar şi decât cel din Bucureşti, de 1,39 lei pe kilometru.

 

JUDEŢ TARIF(LEI/KM)

Giurgiu 2.22
Alba-Iulia 1,78-1,80
Cluj 1,79
Iaşi 1,60-1,80
Timişoara 1,49-1,69
Bucureşti 1,39

 

Comenteaza