Clujul bară la bară pe Calea Mănăştur: 6 decembrie i-a prins pe clujeni tot... în trafic

Clujul bară la bară pe Calea Mănăştur: 6 decembrie i-a prins pe clujeni tot... în trafic

O fotografie din dimeneaţa de luni, 6 decembrie 2021 cu traficul din oraş a stârnit din nou polemici pe Info Trafic Cluj. 

"Memo-Calea Mănăştur!!!", a scris un şofer deasupra unei fotografii cu maşini înghesuite în traficul din Cluj-Napoca. Şoferii captivi în traficul oraşului nu au nimic mai bun de făcut decât să scoată aparatele foto şi să posteze pe ici colo, pe reţelele sociale, cozile de maşini, că pe net, la Cluj-Napoca, traficul nu e împotmolit şi merge ca o rachetă, nu alta.

Unora le convine faptul că mai sunt persoane care trag semnale de alarmă autorităţilor cu privire la necesitatea de a avea un trafic mai "smart" în oraş, mai ales că oraşul acesta a ajuns prea "smart" pentru nişte locuitori sub nivelul lui.

Totuşi alţii sunt de altă părere: "De când nu ați circulat cu transportul în comun? Sunteţi prea mulți chiar şi în familie care numai cu masina personala vă place. Păcat, pentru că tot voi vă plângeţi", a comentat cineva fotografia. "Mai mergeți fraților și cu troleul", "Să scumpească combustibilu' să mai stea acasă cu maşina", "Ce oraș bogat e Clujul. Majoritatea au mașini", "Sezonul de împerechere în industria auto. După 9 luni va fi plin de Smart-uri pe străzi", au scris alţii mai în glumă, mai în serios. 

Pe de ală parte captivi în trafic sunt şi cei care se plimbă cu transportul public. Bucăţile de şosea cu "dedicaţie" pentru CTP nu fac faţă pentru a le sări pe cele fără dedicaţie şi mulţi clujeni se trezesc captivi în autobuze.

Diferenţa dintre cei care sunt captivi în maşinile personale şi cei care sunt captivi în autobuze e că, prima categorie poate sta fără mască în maşina personală, poate face poze, poate posta pe net, iar ceilalţi stau lângă alţi călători, unii certaţi cu masca şi alţii chiar cu igiena şi da, cel mai adesea stau în picioare. 

Între timp, administraţia clujeană, prin semnătura lui Emil Boc, a demarat contractul pentru modernizările la Calea Moților, Calea Mănăștur şi străzile adiacente, ceea ce înseamnă că zona va intra în şantier cât de curând. 

Modernizarea Calea Moților, Calea Mănăștur, Strada Uzinei Electrice, Strada Oțetului și Strada Mărginașă este un proiect, prin care municipalitatea vizează "dezvoltarea durabilă, îmbunătățirea mobilității urbane, creșterea accesibilității și creșterea siguranței pietonilor și a participanților la trafic, dar și creșterea calității vieții în general", a anunţat săptămâna trecută primarul Clujului, Emil Boc.

Sursa foto: Raresh Felecan - postare pe Info Trafic Cluj-Napoca

Comenteaza