Clujul cere revocarea lui Danileţ VIDEO

Clujul cere revocarea lui Danileţ VIDEO
Magistraţii de la Judecătoria Cluj-Napoca au decis astăzi revocarea din CSM a lui Cristi Danileţ.

Decizia a fost luată în urma unei şedinţe la care au participat 29 de judecători, din care 27 au votat pentru revocarea acestuia, 1 împotrivă, iar 1 s-a abţinut. Pentru a fi revocat din CSM, 50% plus 1 din judecătoriile din ţară ar trebui să voteze împotriva acestuia. Până în prezent, revocarea acestuia a fost votată de alte două judecătorii din ţară, Galaţi respectiv Râmnicu Vâlcea.

"În şedinţa din data de 9 ianuarie 2013, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, hotărând revocarea domnului judecător Cristi Vasilică Danileţ, membru ales din partea judecătoriilor în Consiliul Superior al Magistraturii din partea judecătoriilor, a declanşat procedura de revocare a acestuia, în condiţiile art. 52 alin. 4 din Legea 317/2004, republicată. Potrivit acestui text de lege, un membru ales în Consiliul Superior al Magistraturii poate fi revocat la cererea majorităţii instanţelor pe care le reprezintă, acestea hotărând, la rândul lor, cu două treimi din voturile judecătorilor în funcţie", se arată într-un comunicat de presă remis de Judecătoria Cluj-Napoca.

Magistraţii au hotărât că "judecătorul Cristi Vasilică Danileţ şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile încredinţate prin alegerea ca membru al Consiliului Superior al Magistraturii prin participarea activă la o procedură netransparentă de alegere a conducerii Consiliului în contra celor însuşite în proiectul de candidatură, prin lipsa de atitudine publică pentru înlăturarea echivocului generos cu privire la procedura urmată în scopul alegerii conducerii Consiliului, lipsă de atitudine incompatibilă cu structura unui membru al Consiliului Superior al Magistraturii care apără reputaţia profesională a judecătorilor, prin poziţiile sale publice exprimate recent care au lăsat unui observator obiectiv impresia implicării cu preponderenţă în alte activităţi decât cele pentru care i-a fost încredinţat mandatul de către judecătorii de la Judecătoria Cluj-Napoca".

Potrivit luju.ro, alte patru judecătorii din ţară - Galaţi, Huşi, Buzău şi Pătărlagele - ar fi votat în adunările generale pentru revocarea judecătorului Cristi Danileţ din CSM.

Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor va fi transmisă celorlalte instanţe de acelaşi grad, în vederea continuării procedurii de revocare.

 

 

 

Etichete
Comenteaza