Clujul, decapitat. Primarul Apostu a fost arestat pentru 29 de zile VIDEO

Clujul, decapitat. Primarul Apostu a fost arestat pentru 29 de zile VIDEO
Avocaţii edilului, în frunte cu maestrul Gheorghiţă Mateuţ, nu au reuşit să convingă judecătorul că Apostu poate fi cercetat în stare de libertate pentru acuzaţia de luare de mită.

Verdictul a fost anunţat astă-noapte, la ora 00:35. În acelaşi dosar, omul de afaceri Călin Stoia a fost arestat pentru aceeaşi perioadă de timp.

După mai bine de 6 ore de când au fost prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, primarul Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia, administratorul companiei de salubritate Brantner-Vereş, au aflat verdictul judecătorului Ioana Morar.

Ei îşi vor petrece următoarele 29 de zile în arest preventiv dacă judecarea recursului formulat deja de avocatul Gheorghiţă Mateuţ nu va stabili altă măsură. Maestrul Gheorghiţă Mateuţ, care îl apără pe Apostu, a declarat că nu există probe suficiente împotriva clientului său, "singura probă este denunţul unui învinuit, şi cu asta cred că am spus tot", a spus acesta la ieşirea din sala de judecată.

Dosarul privitor la primarul Apostu se compune din trei volume, din care unul conţine filaje începute în 5 august 2011 şi interceptări cu persoanele implicate. Surse judiciare care au văzut dosarul spun că, pe lângă primar, în dosar sunt învinuite nouă persoane. Dintre acestea până acum se cunosc Călin Stoia, Mustafa Bekar - asociat Kiat Group, Simion Mureşan - asociat Electrogrup, Aspazia Droniuc - Groupe Frarom, Monica Apostu - soţia primarului şi Marin Stan - comerciant de pepeni din Dăbuleni. Filajele îl arată pe primarul Sorin Apostu luând masa la un restaurant cu Simion Mureşan, iar o interceptare între Monica Apostu şi asociatul Electrogrup arată cum aceştia plănuiau o ieşire la grătar. În faţa judecătorului Sorin Apostu a recunoscut relaţiile de prietenie cu Mureşan şi Stoia, dar a negat că ar fi luat bani ca mită.

Procurorii au prezentat circa 10 contracte de asistenţă juridică încheiate între cabinetul de avocatură Monica Apostu şi societăţile celor învinuiţi, valorile acestora variind între 1.000 şi 12.000 de euro pe lună. Cu privire la aceste contracte, primarul a declarat în instanţă că nu avea cunoştinţă de existenţa lor.

Comenteaza