Clujul, detronat de Timişoara din vârful clasamentului la conturile de Facebook din provincie

Clujul, detronat de Timişoara din vârful clasamentului la conturile de Facebook din provincie
Numărul utilizatorilor cunoscutei reţele de socializare Facebook în România se apropie de cinci milioane, iar Clujul a fost detronat de pe prima poziţie în oraşele din provincie. Aşa arată datele la zi ale facebrands.ro.

În martie, topul conturilor de Facebook din provincie era dominat de Cluj-Napoca, 202.460 utilizatori (4,75%), urmat de Timişoara cu 198.900 (4,67%).


Numărul utilizatorilor de Facebook, în România, este acum de 4,96 milioane. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt în Bucureşti - 1,65 milioane de utilizatori, adică un sfert din întreg numărul conturilor active de Facebook. Bucureşti este urmat de Timişoara, cu 201.400 utilizatori (4,54% din total) şi Cluj-Napoca - 199.880 conturi (4,5%).


În ce priveşte clasamentul pe judeţe, exceptând Bucureştiul acesta este dominat de judeţul Cluj - 233.780 utilizatori, faţă de 220.500 în Timiş, 209.980 în Iaşi sau 201.380 în Constanţa. În Turda numărul clujenilor cu cont pe Facebook ajunge la 12.740, iar în Dej 10.880 persoane şi-au făcut cont pe cunoscuta reţea de socializare.

Explicaţia este deschiderea spre tehnologie şi Occident a studenţilor clujeni, explică Andrei Mutu, administratorul cunoscutei pagini de Facebook "I Love Cluj", pentru ziuadecj.ro: "Primii din România care şi-au făcut cont au fost studenţii internaţionali, care fie studiau în afară, fie au călătorit şi în acest fel au primit invitaţii pe Facebook". "Eu am auzit de Facebook chiar după ce a fost lansat, de la o prietenă care a călătorit în SUA iar prietenii i-au cerut să îşi facă un cont pentru a ţine legătura şi a posta poze", adaugă el.

"Motivele pot fi multiple", adaugă şi Darius Groza, social media manager la agenţia de publicitate Vitrina Advertising. "Părerea mea personală e că în Cluj sunt mulți studenți, care probabil nu-și trec la "living in" Cluj".

 

Etichete
Comenteaza