Clujul devine oraşul cu cele mai mari tarife de taxi din ţară VIDEO

Clujul devine oraşul cu cele mai mari tarife de taxi din ţară VIDEO
Una dintre firmele de taximetrie a mărit deja preţul, iar celelalte o vor face la începutul lunii viitoare. Clujenii vor scoate din buzunar 2,25 de lei pentru fiecare kilometru parcus cu taxiul, faţă 1,79 lei în Constanţa sau 1,35 lei în Braşov şi Craiova. Scumpirile au fost posibile pentru că Primăria Cluj a modificat tariful maximal în penultima zi a anului trecut.

Primăria a stabilit la sfârşitul lui 2013 un tarif maximal de 2,25 de lei pe kilometru, iar firmele de taximetrie din Cluj au început să-l aplice deja. Astfel, unii taximetrişti au majorat cu 45 de bani preţul vechi, de 1,79 lei pe kilometru în timul zilei. Liderul sindicatului taximetriştilor din Cluj spune că s-au depus cereri de indexare la toate firmele.

Noul tarif la taxi din Cluj le depăşete pe cele practicate în alte oraşe mari precum Timişoara, unde tariful e de 2,19 lei pe kilometru, Iaşi, unde un kilometru costă 1,99 lei, Constanţa, cu 1,79 lei sau Craiova, cu un tarif de 1,35 lei pe kilometru.

CEL MAI SCUMP TAXI
SURSA: TAXIMETRE.RO

Cluj-Napoca 2,25 lei/km
Alba Iulia 2,2 lei/km
Timişoara 2,19 lei/km
Deva 2,10 lei/km
Iaşi 1,99 lei/km
Constanţa 1,79 lei/km
Braşov 1,35 lei/km
Craiova 1,35 lei/km

Taximetriştii clujeni spun că nici noul tarif nu e suficient pentru a le acoperi cheltuielile. Clienţii spun că vor apela mai rar la serviciile de taxi, dar şi că s-au obişnuit ca preţurile la servicii în Cluj să fie mai mare ca în alte părţi din ţară. Tariful maximal este stabilit de primărie şi a fost modificat cu o zi înainte de Anul Nou. Tariful pe noapte este de 2,5 lei pe kilometru, iar cel maximal stabilit de primărie este de 3 lei.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

Comenteaza