Clujul grotesc: Trei minori inhalează prenadez şi se joacă cu un şobolan mort în centrul oraşului

Clujul grotesc: Trei minori inhalează prenadez şi se joacă cu un şobolan mort în centrul oraşului
Bogger-ul şi fotograful clujean Aurelian Hadar a surprins, ieri, o scenă care nu are ce căuta în centrul Clujului, viitor oraş Capitală Europeană a Tineretului în 2015: trei minori inhalează prenadez şi se joacă cu un şobolan mort pe strada Cotită, colţ cu Samuel Brassai.

"În momentul în care i-am observat, cei trei prezentau probleme de echilibru, fiind sub efectul halucinogen al substanţelor toxice din prenadez. În momentul în care l-am fotografiat, copilul m-a întrebat speriat de ce l-am pozat și m-a rugat să nu-l bat, semn că minorul este foarte traumatizat. L-am întrebat ce are în pungă și mi-a răspuns că are prenadez. Copilul prezenta dificultăți de vorbire", povesteşte bloggerul.

După câte minute, clujeanul a văzut cum unul dintre copii se joacă cu un șobolan mort. "Ceilalți doi stau în poartă. Toți au pungi cu prenadez în mână, iar unul din cei doi copii care stau în poarta imobilului roșu tocmai inhalează prenadez".

"Am încercat să sesizez această situaţie la numărul de urgenţă 112, dar cei de la Poliţia Cluj m-au expediat, lăsându-mă să înţeleg că nu prea au ce măsuri să ia şi mi-au spus că eventual vor trimite un echipaj, dar nu mi-au cerut detalii suplimentare despre locaţie sau incident. Am contactat DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALA ŞI PROTECŢIE A COPILULUI CLUJ. Doamna de la telefon m-a lasat din nou să înţeleg că nu se pot face prea multe pentru acei minori dacă Poliţia nu îi ajută", explică bloggerul.

Citeşte mai multe AICI.

Comenteaza