Clujul, în finala competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului. Candidatura a fost prezentată la Bruxelles

Clujul, în finala competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului. Candidatura a fost prezentată la Bruxelles
Candidatura municipiului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Europeană a Tineretului a fost susţinută, marţi, la Bruxelles. Dintre cele 12 oraşe europene candidate, au intrat în finală Cluj-Napoca, Ivanovo (Rusia), Varna (Bulgaria) şi Vilnius (Lituania). Rezultatul va fi anunţat în 24 noiembrie, la Maribor, oraşul sloven care va fi următoarea Capitală Europeană a Tineretului în anul 2013.
.

Candidatura municipiului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Europeană a Tineretului a fost susţinută la Bruxelles de către doi dintre coordonatorii proiectului, Andras Farkas - expert local şi regional de dezvoltare în cadrul Grupului Pont şi Florin Moroşanu - director executiv al Asociaţiei "Cluj-Napoca 2020 - Capitală Culturală Europeană".

Prezentarea publică a programului Youth@Cluj-Napoca 2015 a fost susţinută marţi, 6 noiembrie 2012, la Casa Europeană a Oraşelor, Municipalităţilor şi Regiunilor din Bruxelles, în prezenţa a peste 100 de invitaţi.

Rareş Niculescu, Monica Macovei şi Ioan Mircea Paşcu, susţinători ai Clujului

Cu acest prilej şi-au exprimat sprijinul pentru candidatura Clujului membri ai Parlamentului European din diferite grupuri politice: Rareş Niculescu (PPE), Monica Macovei (PPE), Tabajdi Csaba (PES) sau Ioan Mircea Paşcu (PES), precum şi adjunctul reprezentantului permanent al României pe lângă Uniunea Europeană, Cristian Bădescu. Cu această ocazie a fost evidenţiat şi faptul că acest proiect a reuşit să implice instituţii locale şi guvernamentale, ONG-uri şi persoane publice din medii politice diverse, coalizând întreaga comunitate în jurul ideii candidaturii.

În cadrul evenimentului, a fost prezentată ediţia 0 a revistei Sharepress, care prezintă detalii legate de această candidatură. Revista poate fi găsită şi pe facebook.com/cluj2015.

Municipiul Cluj-Napoca şi-a depus candidatura pentru a fi Capitală Europeană a Tineretului în anul 2015 la iniţiativa Grupului Pont, având sprijinul a peste 30 de organizaţii de tineret.

Citeşte mai multe despre acest subiect mai jos:

Clujul vrea să fie Capitală Europeană a Tineretului.

5.000 de clujeni pe un stadion, formează un QR Code uman, la Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015.

Flashmob pe Facebook, pentru candidatura Clujului la titlul de capitală europeană a tineretului.

Etichete
Comenteaza