Clujul, model de dezvoltare pentru Canada, consideră ambasadorul la Bucureşti

Clujul, model de dezvoltare pentru Canada, consideră ambasadorul la Bucureşti
Clujul, model de dezvoltare pentru Canada, cel puţin aceasta spune ambasadorul la Bucureşti, Philippe Beaulne, care s-a aflat astăzi la Cluj.

Beaulne s-a întâlnit astăzi cu primarul Sorin Apostu şi cu prefectul Florin Stamatian, dar nu şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, care avea până acum o lună biroul pe acelaşi palier cu Stamatian. „Acestea sunt uzanţele, ambasadorii se întâlnesc cu reprezentantul Guvernului în teritoriu şi cu cei din aria lor de interes, în acest caz cu primarul din Cluj-Napoca", a explicat purtătorul de cuvânt al CJ Cluj, Victor Popa. Angajaţii CJ Cluj şi-au mutat birourile în clădirea de pe Calea Dorobanţilor, în urmă cu mai puţin de o lună.

Beaulne a subliniat că regiunea Cluj reprezintă pentru ţara sa „un pol de dinamism economic şi model de dezvoltare, de care, în ciuda situaţiei economice dificile, investitorii canadieni sunt interesaţi", conform unui anunţ al Instituţiei Prefectului Cluj.

În Cluj-Napoca funcţionează în acest moment 39 de firme cu capital canadian, dintre care cea mai cunoscută este Bombardier Transportation, care a deschis în iunie 2009 un centru de servicii cu peste 100 de angajaţi.

 

Comenteaza