Clujul, păzit de jandarmi. 1.992 de misiuni în primul trimestru

Clujul, păzit de jandarmi. 1.992 de misiuni în primul trimestru
În cursul primului trimestru al anului în curs efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alexandru Vaida Voevod (IJJ) Cluj au executat 1.992 de misiuni la nivelul judeţului.

Potrivit bilanţului dat publicităţii luni, majoritatea acţiunilor efectuate, în număr de 1.260, au vizat menţinerea ordinii publice în mediul urban şi rural din judeţ, în staţiunile montane şi pe traseele turistice adiacente, în timp ce alte 276 de misiuni au avut ca scop asigurarea ordinii pe timpul manifestărilor de protest, sportive şi cultural-artistice.

Pe lângă acestea, au mai fost executate 276 de acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere, 146 de misiun desfăşurate în cooperare cu alte instituţii (Poliţia, Parchetul, organele silvice, executorii judecătoreşti, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Electrica) şi 34 de acţiuni de intervenţie.

"În cadrul acţiunilor organizate atât în mod independent, cât şi în colaborare cu efective ale Poliţiei clujene pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional au fost constatate 39 infracţiuni cu 44 autori reţinuţi", au precizat reprezentanţii IJJ Cluj.

Pe parcursul primului trimestru au fost aplicate 330 de amenzi contravenţionale pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi pentru comerţ ilicit, în valoare de peste 90.000 lei, în timp ce 338 de persoane au fost sancţionate cu avertisment scris.

Toate aceste misiuni au avut ca obiective creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

Comenteaza