Clujul, pe loc fruntaş în topul defrişărilor ilegale

Clujul, pe loc fruntaş în topul defrişărilor ilegale
Peste 30 de denunţuri penale a făcut Instituţia Prefectului, legat de defrişările masive care au avut loc în ultimul an, în judeţul Cluj.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Lucia Varga, s-a angajat să verifice stadiul de soluţionare a acestor denunţuri. Prefectul Gheorghe Vuşcan spune că s-au oferit probe concrete legate de ileglităţile comise de reprezentanţii ocoalelor silvice din Turda, Beliş, Huedin sau Dej. În prezent, a mai spus Vuşcan, Clujul se situează pe un loc fruntaş în topul defrişărilor ilegale.

Defrişările ilegale din pădurile clujene au căpătat proporţii din ce în ce mai mari, în ultimii ani, arată prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan. Acesta speră ca, o dată cu intrarea în vigoare a noului Cod Silvic, să crească şi responsabilitatea angajaţilor din cadrul ocoalelor silvice şi de la Inspectoartul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSC).

"Sunt foarte multe zone din judeţ, unde s-au făcut defrişări masive. Grav este că la aceste ilegalităţi şi-au adus contribuţia angajaţi ai unor ocoale silvice, primari sau chiar lideri din cadrul ITRSC. Nimeni nu a fost tras la răspundere până în prezent, deşi noi am făcut peste 30 de denunţuri penale. Nu e normal pentru că judeţul Cluj a ajuns pe locul trei în topul defrişărilor din ţară, după zone din Moldova şi din Harghita", a spus Vuşcan. El a precizat că au mai fost schimbaţi unii funcţionari şi că se aşteaptă ca aceştia să fie mai corecţi şi să respecte legea.
Între timp, mistrul Apelor şi Pădurilor, Lucia Varga, a promis că va cerceta situaţia denunţurilor, pentru a verifica dacă se fac anchete în cazurile semnalate de Prefectura Cluj. "Sunt situaţii concrete, pe care noi le-am semnalat şi am făcut denunţuri. Am prezentat şi probe şi sper că se va lua măsuri împotriva celor care au încălcat legea", a spus Vuşcan. Cele mai multe defrişări ilegale s-au făcut în zona Turda, Dej, Beliş şi Huedin.

 

Etichete
Comenteaza