Clujul, prin ochii locuitorilor: „Orașul se va sufoca curând, au venit prea mulți oameni” vs „E super”

Clujul, prin ochii locuitorilor: „Orașul se va sufoca curând, au venit prea mulți oameni” vs „E super”

Majoritatea persoanelor intervievate sunt de părere că prețurile au explodat odată ce Clujul s-a transformat într-un magnet pentru investitori, turiști și organizatorii de evenimente.

Un alt neajuns pentru locuitori este supraaglomerarea, mai ales cea din trafic, și lipsa infrastructurii rutiere, „care nu mai ține pasul, pentru că se construiește în ultimul hal”. Pe de altă parte, clujenii cred că e un oraș în care nu duc lipsă de oferte de muncă, studii și distracție.

Maria, 74 de ani: „Clujul deja a întrecut Bucureștiul” „Locuiesc în Cluj din 1974, dar deja noi, cei de vârsta a treia, trebuie să ne refugiem la țară, că nu mai rezistăm aici. E foarte, foarte aglomerat, ne sufocă mașinile și gălăgia.
Orașul arată frumos, se îngrijesc de clădirile vechi, le schimbă fațadele, au început să reabiliteze și blocurile. E și un loc bun pentru a-ți crește copiii, are școli multe și bune, ceea ce e foarte important. Fiica mea locuiește de 20 de ani în Grecia, dar nepoata mea va veni în Cluj să facă facultatea. Și ginerele meu, care e grec, a făcut facultatea în Cluj. Din ce mai văd pe la televizor, Clujul deja a întrecut Bucureștiul, cam din toate punctele de vedere”.
Citeşte întreaga ştire AICI!

Comenteaza