Video Clujul sărbătorește Ziua Națională a României. Programul zilei de 1 Decembrie 2022

Clujul sărbătorește Ziua Națională a României. Programul zilei de 1 Decembrie 2022

Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca invită clujenii și turiștii joi, 1 Decembrie 2022, la evenimentele dedicate Zilei Naționale a României în Piața Mihai Viteazul, Piața Avram Iancu și Piața Unirii.

Primăria Cluj-Napoca, Instituția Prefectului Județul Cluj și Divizia 4 Infanterie „Gemina” deschid manifestările de 1 Decembrie cu ceremonialul depunerii de coroane și jerbe de flori la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, de la ora 9:00. Evenimentele continuă în Piața Avram Iancu unde, începând cu ora 10:30, va avea loc ceremonia oficială, defilarea cu tehnică militară și de intervenție și un spectacol de artificii de zi.

Pe Bulevardul Eroilor va avea loc o reconstituire evenimente din anul 1918, în intervalul 13:00-15:00. De asemenea, pentru a păstra evenimentul în amintire, zona de photobooth va fi activă în intervalul 12:00-21:00.

La ora 15:00 va începe în Piața Unirii regalul folcloric, timp în care vor urca pe scenă ansambluri folclorice și artiști de renume precum Sava Negrean-Brudașcu, Aurel Tămaș, Dinu Iancu Sălăjanu, Ana Ilca Mureșan, Maria Golban Șomlea, Maria Lobonț, Cristian Totpati, Mihaela Grindean, Mariana Sfechiș, Silviu Popa, Ansamblul folcloric Mărțișorul, Ansamblul folcloric Mugurelul.

La ora 19:00 va porni iluminatului festiv și tot orașul va fi îmbrăcat în haine de sărbătoare. Nu ratăm nici în acest an concertele care ne aduc în număr cât mai mare în Piața Unirii - pe scenă vor urca Inna și Cargo.

La ora 20:00, Primăria Cluj-Napoca invită întreaga comunitate în Piața Avram Iancu, pentru a urmări un spectacol unic de artificii și drone, creat special pentru Ziua Națională a României. 

Parteneri oficiali: Terapia - o companie Sun Pharma și Iulius Mall Cluj-Napoca 

Parteneri principali: NTT DATA Romania, Ursus, Vodafone România

Parteneri: Coca-Cola, Coral Impex, Moldovan Carmangerie, Autoworld - Dealer Autorizat Volvo

Comenteaza