Clujul "se rupe" în două, sâmbătă: Pride în Unirii, Mitingul pentru Familie în Avram Iancu

Clujul "se rupe" în două, sâmbătă: Pride în Unirii, Mitingul pentru Familie în Avram Iancu

Sâmbătă, 17 iunie 2023, vor avea loc două marșuri în centrul Clujului: Pride și Mitingul pentru Familie și Normalitate.

Comunitatea LGBTQ+ organizează anul acesta Cluj Pride care va avea loc în perioada 17-23 iunie și va fi un eveniment care include activități captivante, care vor promova înțelegerea, acceptarea și sprijinul pentru persoanele LGBTQ+ și pentru drepturile lor.

”Tema din anul acesta este familia. Iată câteva evenimente-cheie în cadrul Cluj Pride 2023:
1. Marșul Cluj Pride: sâmbătă 17 iunie ora 13:30 în Piața Unirii
2. Discuții și ateliere: Vom găzdui o serie de discuții interactive și conferințe, în care vom aborda subiecte importante privind drepturile LGBTQ+ și problemele cu care se confruntă comunitatea. Invitații speciali și experții din domeniu vor împărtăși cunoștințele și perspectivele lor.
3. Proiecții de filme și expoziții de artă: Vom găzdui proiecții de filme LGBTQ+ și expoziții de artă care explorează teme precum identitatea, dragostea și lupta pentru egalitate. Aceste evenimente vă vor oferi o perspectivă profundă asupra experiențelor și contribuțiilor comunității noastre.

Vă încurajăm să fiți deschiși și să participați activ la evenimentele Cluj Pride 2023. Aceasta este o ocazie excelentă de a întâlni oameni noi, de a vă implica în dialog și de a vă alătura luptei pentru egalitate și drepturile omului. Să fim mândri și să sărbătorim diversitatea în Cluj-Napoca!”, arată organizatorii de Queer Sisterhood Cluj și Asociația Pride.

Traseul marșului Cluj Pride este următorul: Piața Unirii – Strada Ferdinand – Strada Barițiu – Strada Emil Isac – Strada Petru Maior – Strada Napoca – Piața Unirii.

Comunitatea Identitară organizează, de la ora 12,00, în Piața Avram Iancu un eveniment dedicat valorilor românești, normalității și bunăstării familiei și anume Mitingul pentru Familie și Normalitate.

”Mitingul are loc pentru familia naturală – celula de bază a societăţii umane, pentru familia normală (şi creştină) – formată prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, pentru femei și pentru mame, pentru bărbați și pentru tați, pentru copiii născuți sau nenăscuți = rodul dragostei părinților și a voinței Divine, pentru familia deplină – căminul generaţiilor viitoare, unde copiii cresc sănătos şi echilibrat, în iubire și armonie părintească, pentru educația tuturor generațiilor, din toate punctele de vedere, în spiritul normalității și nu al deviațiilor, al comunicării armonioase și relațiilor firești dintre bărbat și femeie și al propășirii sănătoase a vieții umane, pentru măsuri energice și politici concrete de sprijinire a familiei naturale și unite, a natalității și a vieții în condiții socio-economice decente în România, pentru crearea mijloacelor de ajutorare, revenirea la normalitate și integrarea în firesc a celor care se confruntă cu probleme de natură psihologică sau fiziologică legată de propria identitate se.xuală, căzuți în plasa propagandei ce se folosește de slăbiciunile lor, pentru o societate liberă ce înțelege, ajută, vindecă și integrează pe cei ce acceptă ajutorul și nu creează privilegii speciale nefirescului, pentru o societate românească ce își asigură și prezentul și viitorul”, precizează organizatorii.
 
Aceștia fac apel la apărarea familiei în fața politicilor nepăsării sau insuficienței, a propagandei ce încearcă să îi denatureze sensul firesc și a tuturor atacurilor la adresa ei. ”Să spunem un NU hotărât propagandei ideologiei de gen în şcoli şi a paradelor de promovare a ”Mândriei” nefirescului (PRIDE) din oraşul nostru – Cluj-Napoca, ce sunt preconizate chiar în perioada lunii iunie! Vă aşteptăm pe toţi cei care susţineţi normalitatea”, au arătat reprezentanții Comunității Identitare.

Comenteaza