Clujul, sub asediu. După întoarcerea studenţilor, traficul din centru este sufocant

Clujul, sub asediu. După întoarcerea studenţilor, traficul din centru este sufocant
Odată cu revenirea studenţilor, şoferii din Cluj au serioase bătăi de cap cu traficul din zona centrală.

Traficul din Cluj a devenit în aceste zile insuportabil. Şoferii care nu au norocul că circule pe rutele cu undă verde stau la semafoare minute bune şi privesc "verdele" de mai multe ori, fără speranţă. Clujenii nu au mai trecut printr-o astfel de buluceală din iunie. Aşa cum se întâmplă în fiecare toamnă, aglomeraţia este dată de revenirea în oraş a studenţilor.

"Clujul şi aşa e prea mic pentru atâtea maşini, iar când vin studenţii devine pur şi simplu neîncăpător. Mie îmi place spiritul ăsta al tinereţii pe care îl aduc ei, dar mă deranjează faptul că mulţi încă nu ştiu să conducă bine şi deja urcă la volanul unei maşini pentru care nici măcar nu au muncit", spune domnul Mihai, un clujean în vârstă de 56 de ani. Bărbatul s-a arătat indignat şi de faptul că la trecerile de pietoni se formează aglomeraţii, iar tinerii conducători nu prea se încumetă să acorde prioritate.

ziuadecj.ro a vorbit şi cu studenţii-şoferi.

"Eu sunt din Târgu-Mureş, iar maşina reprezintă pentru mine o facilitate de a mă deplasa acasă. Mai circul şi prin Cluj cu ea, dar mai rar, iar motivul este evident - nu întotdeauna am bani pentru combustibil", ne-a explicat Sorin, student în anul III la Drept.

Cristina, masterandă în cadrul Facultăţii de Studii Europene, ne-a spus, în timp ce a oprit Mercedesul A Class la culoarea roşie a semaforului, că maşina este un cadou de la părinţi. "Nu văd nimic rău ca un student să deţină o maşină, iar aglomeraţia este un lucru inevitabil în majoritatea oraşelor", a mai adăugat ea.

Cu toate acestea nu mulţi studenţi îşi permit luxul de a conduce propriul autovehicul, aşa că optează pentu transportul în comun sau pentru mersul pe jos.

"Mersul pe jos este cel mai sănătos, ne ajută să ne păstrăm silueta", ne-a împărtăşit râzând un grup de domnişoare, în timp ce traversau pe o trecere de pietoni din Piaţa Avram Iancu.   

Primarul a anunţat că tocmai pentru a evita aglomeraţia din trafic va prelungi unda verde de la intrarea până la ieşirea din oraş, pe relaţia est-vest. Sorin Apostu a explicat că această undă verde cu care deja s-au obişnuit clujenii permite, dacă mergi cu o viteză constanta şi dacă nu pierzi timpul la plecarea de pe loc de la semnafor, să parcurgi întregul traseu într-un timp de maxim 30 de minute, cu o viteza de rulare de 30 de km/h.

 

 

Comenteaza