Clujul sub cod galben de ploi şi vânt. La ce să te aştepţi în următoarele zile: vijelii şi căderi de grindină VIDEO

Clujul sub cod galben de ploi şi vânt. La ce să te aştepţi în următoarele zile: vijelii şi căderi de grindină VIDEO
Clujul este sub atenţionare de cod galben pentru următoarele două zile. Meteorologii anunţă vreme instabilă cu ploi şi intensificări de vânt care se pot transforma în vijelii şi chiar căderi de grindină. Vremea rea pune stăpânire pe Cluj până miercuri. De joi, lucrurile vor reveni treptat la normal, spun specialiştii.


Ploile vor cădea în cantităţi considerabile, iar în zona de munte pot ajunge şi până la 50 de litri pe metru pătrat.

"Sunt aşteptate cantităţi de precipitaţii care local pot să depăşească 20-25 de litri pe metru pătrat", spune meteorologul Narcis Maier.

Atenţionarea de cod galben este valabilă de astăzi, de la ora 16:00, şi va expira miercuri dimineaţă, la ora 09:00. Peste trei zile, vremea va reveni la normal, anunţă meteorologii.

"De joi vremea se va ameliora din toate punctele de vedere şi ne aşteptăm ca precipitaţiile să fie doar izolate", adaugă Maier.

Pentru zilele de week-end, vremea se anunţă frumoasă, cu ploi reduse cantitativ, care vor cădea doar în a doua parte a zilei. Clujul este în afara oricărui pericol de inundaţii, spun specialiştii, dar nu este exclus ca pe râurile mici să apară creşteri bruşte de nivel, care să producă scurgeri pe versant.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Lorant Ersek

Comenteaza