Video Clujul trece de la focuri de artificii la spectacole cu drone. Câți bani se duc din bugetul local pentru 1 Decembrie/Revelion

Clujul trece de la focuri de artificii la spectacole cu drone. Câți bani se duc din bugetul local pentru 1 Decembrie/Revelion

Emil Boc, primarul Clujului, a anunțat că, încet, pentru evenimentele publice din oraș, focurile de artficii vor fi înlocuite cu spectacole cu drone.

Anul acesta, de 1 Decembrie, vor avea loc și focuri de artificii și spectacol cu drone, precum cel organizat de Zilele Clujului 2022. Ulterior, artificiile vor fi înlocuite definitiv cu spectacolele de drone. 

“Deocamdată vom avea în paralel focuri de artificii și spectacol de drone. Pe termen mediu, ne ducem spre spectacole cu drone, mapinguri, jocuri de lasere, cu combinații între ele. Mergem spre tehnologia prezentă și suntem primul oraș care are o astfel de abordare”, a spus Emil Boc.

Conform municipalității, de Zilele Clujului 2022, costurile pentru spectacole cu drone au fost de 40.000 lei; iar cheltuielile pentru video mapping pe clădirile din centru: 80.000 lei.

Programul complet 1 Decembrie

Piața Mihai Viteazul
09:00 - ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori

Piața Avram Iancu
10:30 - ceremonie militară dedicată „Zilei Naționale a României”, defilare militară și artificii zi
20:00 - spectacol de artificii și drone

Piața Unirii
15:00 - regal folcloric: Sava Negrean-Brudașcu, Aurel Tămaș, Dinu Iancu Sălăjanu, Ana Ilca Mureșan, Maria Golban Șomlea, Mihaela Grindean, Mariana Sfechiș, Silviu Popa, Ansamblul folcloric Mărțișorul, Ansamblul folcloric Mugurelul
19:00 - aprinderea iluminatului festiv
19:05 - concert Inna
20:15 - concert Cargo

Amintim că, consiliu Local a aprobat, în septembrie, un proiect privind aprobarea alocării sumei de 700.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru organizarea evenimentelor 1 Decembrie – Ziua Națională a României și Revelion 2023.

Costurile pentru cele 2 evenimente: cheltuieli legate de prestațiile artiștilor (onorariu, transport, cazare și masă) – 300.000 lei, costurile pentru iluminat arhitectural – 100.000 lei, promovarea evenimentelor – 20.000 lei, costurile pentru spectacolele cu drone și artificii – 130.000 lei, realizarea unor spectacole multimedia de lasere și video mappin sincronizat pe o coloană sonoră – 150.000 lei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza