Clujul văzut prin ochii localnicilor. Se caută "greeteri" pentru un nou proiect de promovare a oraşului

Clujul văzut prin ochii localnicilor. Se caută
Clujenii sunt chemaţi să se alăture unei iniţiative de promovare a oraşelor desfăşurată la nivel mondial. În România, aceasta a fost implementată doar la Bucureşti.

Numit "Cluj Greeters", proiectul reprezintă un mod alternativ de prezentare a oraşului turiştilor, prin intermediul unor voluntari, numiţi "greeteri". Ei îşi rup la cerere un pic de timp din program pentru a le arăta străinilor Clujul, aşa cum îl văd ei. Tururile durează aproximativ două - trei ore şi sunt gratuite, fiind interzisă primirea de bani în schimbul serviciilor oferite.

Voluntarii au libertate totală de exprimare, putând structura vizita în orice fel doresc, însă trebuie să plătească din buzunarul propriu deplasările la diversele obiective turistice. La rândul lor, străinii îşi vor plăti ei singuri cheltuielile aferente turului.

"Cluj Greeters este un mod alternativ de a descoperi orașul, o inițiativă plină de entuziasm prin care vrem să prezentăm turiștilor orașul nostru, așa cum îl cunoaștem noi. Cluj-Napoca este un oraș plin de viață, cu o cultură urbană atractivă. Pentru fiecare vizitator există o paletă largă de evenimente artistice, muzee și galerii de artă, monumente și edificii religioase, parcuri și cluburi de noapte, însumând toate ingredientele necesare pentru o destinație turistică dinamică care merită promovată", au transmis iniţiatorii proiectului.

Pentru a deveni "greeter", persoanele interesate trebuie să fie prietenoase, să fie energice şi să deţină cunoştinţe vaste despre Cluj-Napoca, pe care să fie dispuse să le împartă cu turiştii. De asemenea, sunt preferaţi cei care se simt confortabil să vorbească în grupuri mici. Persoanele care doresc să se alăture proiectului o pot face prin completarea unui formular ce se găseşte pe site-ul său.

Comenteaza