Şcoală modernizată, cu frig în clase: elevii fac sport pe hol şi primesc ceaiuri ca să se încălzească VIDEO

Şcoală modernizată, cu frig în clase: elevii fac sport pe hol şi primesc ceaiuri ca să se încălzească VIDEO
Au şcoală modernizată cu 1,2 milioane de euro, dar nu au căldură. Vorbim despe comuna Feleacu , acolo unde elevii îngheaţă de frig la ore pentru că instalaţia de căldură nu funcţionează, deşi clădirea este nou-renovată. Pentru a face fata frigului in salile de clasa au fost instalate câteva radiatoare.


Clădirea şcolii din comuna Feleacu, predată astăzi de constructor beneficiarului, Primăria, arată foarte bine, atât pe dinafară, cât şi pe dinăuntru. Are o singură problemă: nu este încălzită. Primarul spune că proiectul de modernizare cuprindea unele greşeli chiar la instalaţia termică.

"În clădire e rece, temperaturile sunt echivalentul celor de afară. Eu am vrut două zile să întrerupt cursurile, dar nu s-a dorit asta", spune primarul comunei Feleacu, Nicolae Balea.

Conducerea şcolii a luat însă alte măsuri pentru ca cei aproximativ 100 de elevi care învaţă aici să poată face cursuri.

Dincolo de amplasarea de radiatoare în fiecare sală de clasă, direcţiunea a luat şi alte măsuri de urgenţă. Cursurile se scurtează la 30 de minute, iar în pauze elevii fac exerciţii fizice pe hol şi primesc ceaiuri fierbinţi.

Primarul susţine că a încercat să termine lucrările la centrală înainte de venirea frigului.

"Am făcut adrese către inspectorat, dar în urma lor am primit răspunsuri foarte târziu şi nu am putut să întocmim caietul de sarcini", spune Balea.

Reprezentanţii inspectoratului susţin că toate responsabilitatea este a primăriei din comună.

"Partea cu încălzirea aparţine de Primărie. Nu este normal de 3-4 săptămâni am cerut baza de date de la toate şcolile, dacă au probleme cu încălzire, ei nu mi-au spus nimic...au avut o problemă cu gazul", spune inspectorul şcolar general adjunct Peter Tunde.

Meterologii au anunţat temperaturi chiar şi de -8 grade Celsius în această săptămână. Primarul susţine că elevii nu vor mai răbda frig pentru mult timp: centrala va fi pusă în funcţiune în câteva zile, imediat după ce vor veni avizele de la compania de gaz.

Etichete
Comenteaza