News alert Update Cod portocaliu de fenomene meteo extreme la Cluj. A fost emis mesaj RO-Alert

Cod portocaliu de fenomene meteo extreme la Cluj. A fost emis mesaj RO-Alert
| Foto: EPA

Autoritățile au emis un mesaj de avertizare RO-Alert pentru cod portocaliu în Cluj-Napoca și localitățile din apropiere.

"În contextul avertizării COD PORTOCALIU de fenomene meteo extreme, în intervalul orar 16.30 până la 17.20, a fost emis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert către terminale de telefonie mobilă de pe raza localităților Cluj-Napoca, Baciu, Gilău, Florești, Chinteni, Gârbău, Sânpaul și Vultureni.

Fenomenele meteorologice preconizate sunt frecvente descărcări electrice, averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

Până în acest moment nu au fost înregistrate solicitări pentru intervenția forțelor specializate ca urmare a efectelor fenomenelor meteo periculoase, iar la nivelul Centrului Operațional este monitorizată în permanență situația din teren", a anunțat ISU Cluj.

UPDATE

"De asemenea, s-a emis mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru COD PORTOCALIU pentru aceleași fenomene meteo pentru localitățile Gilău, Florești, Iara, Săvădisla, Feleacu, Moldovenești, Căpușu Mare, Măguri-Răcătău, Băișoara, Petreștii de Jos, Rișca, Ciurila, Tureni și Valea Ierii, valabil pana la ora 17.30", transmite ISU. 

Comenteaza