Colecţie de bălării în curtea Muzeului de Speologie

Colecţie de bălării în curtea Muzeului de Speologie
Singura activitate în Muzeul de Speologie din centrul municipiului Cluju-Napoca, închis de mai bine de un an din cauza unor litigii de proprietate, este în curte: acesta este inundat de buruieni înalte de un metru.

Clădirea din Piaţa Unirii nr. 24 a fost retrocedată irevocabil Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor. Vizitarea muzeului, care se află la numărul 25, se făcea pe la intrarea dinspre strada Sextil Puşcariu a imobilului de la numărul 24. Muzeul de Speologie Emil Racoviţă din Cluj-Napoca e unicul de profil din ţară şi urmăreşte să le ofere vizitatorilor ocazia de a cunoaşte viaţa şi opera savantului român, fondatorul primului institut de speologie din lume, cel de la Cluj.

Acesta prezintă şi exponate care ilustrează originalitatea şi valoarea ştiinţifică a peşterilor, precum şi principalele rezultate ale cercetărilor întreprinse de către speologii clujeni. Conducerea organizaţiei patronale vrea să transforme clădirea din Piaţa Unirii nr. 24 într-un centru de afaceri şi pregătire profesională. Lucrările de renovare vor dura cel puţin doi ani. Mai multe instituţii au contestat modul în care APM a obţinut imobilul în instanţă.

 

 

Etichete
Comenteaza