Foto Colegii de la Urgențe sar în apărarea medicului Adela Golea. "Și-a făcut mereu datoria, și-a dedicat întreaga carieră în slujba comunității"

Colegii de la Urgențe sar în apărarea medicului Adela Golea. "Și-a făcut mereu datoria, și-a dedicat întreaga carieră în slujba comunității"

Colegii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (UPU) Cluj-Napoca sar în apărarea medicului Adela Golea, condamnată pentru că a dat prioritate cazurilor grave, nu beţivilor.

UPU Cluj-Napoca a publicat, pe pagina oficială de Facebook, un mesaj de susținere, formulat de medicii șefi de secție, din cadrul spitalului, în cazul directorului medical.

"Punctul nostru de vedere este că doamna dr. Adela Golea și-a făcut mereu datoria. Și-a dedicat întreaga carieră în slujba comunității, într-un loc de muncă atât de solicitant. Dincolo de toate, pacienții sunt cei care pot să-și exprime un punct de vedere autentic, poate mai mult decât colegii", se arată în mesajul citat.

Condamnată pentru că a dat prioritate cazurilor grave, nu beţivilor / Medicul UPU Cluj: "Demisionez. Sunt un om demn"

Directorul medical al UPU Cluj, Adela Golea, a primit o condamnare de un an şi nouă luni de închisoare, cu suspendare, din partea unei instanţe a Judecătoriei Cluj. Golea a fost acuzată de abuz în serviciu pentru că le-ar fi cerut angajaţilor să se ocupe în primul rând de pacienţii aflaţi într-o stare gravă şi abia apoi de cei aduşi la spital de poliţie pentru a le fi recoltate probele biologice.

Deşi sentinţa nu este definitivă şi ar putea să facă apel, Golea a decis să nu meargă mai departe. Îşi va da demisia de la spital şi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj, unde predă medicina de urgenţă.

„Nu cred că voi merge mai departe în acest proces. Acum vreau doar să-mi văd de viaţa mea personală, nu mai îmi rămâne altceva. Vom vedea cine va prelua sarcinile mele, eu nu voi continua la spital.

Sunt un om demn, nu pot să le mai predau studenţilor şi să lucrez cu angajaţii când eu am dosar penal. Nu intenţionez nici să fac apel, nu cred că voi face. Nu voi face, pentru că eu ştiu cum a mers acest proces şi nu are niciun rost”, a spus Adela Golea, pentru Adevărul. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza