Colţul pescarului: Aqua ia Cupa Târnava Mare

Colţul pescarului: Aqua ia Cupa Târnava Mare
Aşa după cum am anunţat în articolele anterioare, etapa a 2-a a Campionatului Naţional de Spinning de pe Mal s-a desfăşurat în premieră pe râul Târnava Mare, pe un sector de râu administrat de Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi „Târnava Mare". Am asistat cu toţii la un exemplu concret cum "omul sfinţeşte locul". Râul populat şi bine păzit a beneficiat şi de o populare din partea Ligii Române de Spinning realizată vineri seara, cu păstrăv curcubeu.

În primele 8 manşe conforme noului sistem (4 manşe se concurează - 4 manşe se arbitrează), peştii au răspuns bine, prinzându-se în special curcubeii populaţi vineri seara. La finalul primei zile s-au adoptat căteva prevederi în conformitate cu cele internaţionale: re-tragerea la sorţi a componenţei grupelor pentru a doua zi şia sectoarelor aferente fiecărei grupe, precum şi calcularea clasamentului final în funcţie de locurile obţinute în cele două zile.

Dimineaţa de duminică a dovedit faptul ca peştii erau apatici, strategia bazată pe peştii mici nativi ai râului dovedindu-se cea câştigătoare. Păstrăvii curcubeu au devenit activi spre amiază, în special la năluci de silicon, indigenii fiind interesaţi în special de rotativele mici. Surprinzător a fost şi numărul mare de peşti capturaţi la voblere, atât la sofisticatele "japonisme", cât şi la cele produse de mâinile îndemânatice ale unor producători români înscrişi şi ei în campionat.

Clasamentul aflat în suspans până la încheierea ultimei manşe a readus un clujean pe primul loc: 1. Octavian Coroiu - Aqua Fishing Club, 2. Ovidiu Oancea - IFC (Sibiu), 3. Cristian Rizea - CPR (Vâlcea).
În momentul de faţă, clasamentul general trimite la mondialele din Bulgaria pe următorii: Cristian Rizea, Sabin Buzatu, Octavian Coroiu, Cristian Popescu, Ionuţ Marinuc şi Radu Vlasiu. Ultima etapa, cea de pe Bistriţa Aurie din 17-18 august, va fi una foarte animată generând la final campionul şi lotul naţional.
Fire întinse!

Material oferit de Aqua Transilvae Club şi Aqua Fishing Club Cluj, www.afc.org.ro

Etichete
Comenteaza